Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

G.Petkevičaitės-Bitės biblioteka kviečia į konferenciją

2015-10-01

PANEVĖŽIO APSKRITIES GABRIELĖS PETKEVIČAITĖS-BITĖS VIEŠOJI BIBLIOTEKA

Respublikos g. 14

Informacinis pranešimas

2015 m. spalio 1 d.

Konferencija, tyrinėjanti privačiąją raštiją ir egodokumentinį paveldą

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kartu su Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetu kviečia į XVI mokslinę konferenciją „Privačioji raštija ir egodokumentinis paveldas: nuo silva rerum iki šiuolaikinių socialinių tinklų“. Vyks š. m. spalio 7 d. (trečiadienį) bibliotekos konferencijų salėje (Respublikos g. 14, Panevėžys), pradžia 10 val.

Jau ketvirti metai G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos rengiamų konferencijų tematika  skirta egodokumentinio paveldo tyrimams, aktualizavimui ir sklaidai. Egodokumentai suprantami kaip autobiografinė raštija pirmuoju asmeniu, kurios ryškiausi žanrai yra dienoraštis, atsiminimai, laiškai, atminimų albumai, o senojoje Lietuvoje – silva rerum.

Šių metų konferencijos „Privačioji raštija ir egodokumentinis paveldas: nuo silva rerum iki šiuolaikinių socialinių tinklų” temas sąlyginai galima suskirstyti į kelias grupes. Pirmoji grupė skirta privačiosios raštijos raidos teorinių, istorinių, savimonės raiškos problemų bendrai analizei ir galimiems sprendimams. Antroji – daugiafunkcinių egodokumentų, įvairiais aspektais susijusių su istoriniais ir etnografiniais Europos ir Lietuvos regionais, taip pat Panevėžio regionu ir iš jo kilusiais žmonėmis identifikacijai ir tyrimams.

Temas atskleis šešiolika Vilniaus universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos istorijos instituto, įvairių šalies muziejų tyrinėtojų ir mokslininkų pranešimų.

Konferencija rengiama bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutu. Konferencijos darbą apibendrins Instituto direktorius prof. dr. Arvydas Pacevičius.

Konferencijos rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba, LR Kultūros ministerija, Panevėžio miesto savivaldybė.

Kviečiame dalyvauti!

Iliustracijoje – Panevėžio vyrų gimnazijos gimnazisto, vėliau architekto, menotyros mokslų daktaro Felikso Bielinskio (1904–1986) įrašas klasės draugo Mykolo Jankausko 1923–1925 metų atminimų albume. Iš dr. Tomo Petreikio asmeninio archyvo

Informacija teikiama: tel. (8 45) 465551 arba el. paštu info@pavb.lt

Informaciją parengė
Vilija Stokienė
PAVB RsV koordinatorė
Tel. (8~45) 50 20 38

Konferencijos skelbimas

Galimi darbdaviai: