Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijoje varžėsi „Bebriukai“

2016-02-01

Paskutinįjį sausio sekmadienį septyniuose Lietuvos miestuose vyko mokinių informatikos ir informatinio mąstymo konkurso „Bebras“ II etapo renginiai, į kuriuos buvo pakviesta 700 mokinių, geriausiai sprendusių pirmojo etapo užduotis.

Panevėžio kolegijoje susirinko 35 jaunių grupės (9–10 klasių mokiniai) iš Panevėžio miesto ir rajono, Ukmergės, Kėdainių, Kupiškio ir Jonavos rajonų švietimo įstaigų. Po kolegijos direktoriaus Egidijaus Žukausko sveikinimo kalbos mokiniai buvo palydėti į mokomąsias laboratorijas, kur prisijungė prie virtualaus varžybų lauko ir kartu su kitų Lietuvos miestų bendraamžiais per pusvalandį turėjo įveikti 15 užduočių.

Kol konkurso organizatoriai vertino konkursinius darbus, mokiniai ir juos lydintys asmenys leido laiką kolegijos praktinio mokymo centro laboratorijose, prie kavos ar arbatos puodelio dalijosi konkurso įspūdžiais.

Rezultatai buvo skaičiuojami tiek respublikos mastu, tiek išaiškinant geriausius tarp tų, kurie užduotis sprendė būtent Panevėžio kolegijoje. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad jaunių grupės nugalėtojų laurai atiteko Vilniaus ir Kauno mokiniams. Dešimtokų, konkurso uždavinius sprendusių Panevėžio kolegijoje, tarpe stipriausi buvo trys Lukai – L. Morkūnas iš Panevėžio J.Balčikonio gimnazijos, L.Matulis iš Ukmergės r. Taujėnų gimnazijos ir L.Krivickas iš Panevėžio 5-osios gimnazijos. Gudriausia „bebriuke“ devintokų, sprendusių užduotis Panevėžio kolegijoje, tarpe pripažinta Eglė Skebaitė iš Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos, antra ir trečia vietomis pasidalijo Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos mokiniai Ignas Rozmanas ir Medardas Meškuotis.

Geriausiai uždavinius išsprendę dalyviai apdovanoti konkurso organizatorių pagyrimo raštais. Panevėžio kolegijos direktorius E.Žukauskas ir Informatikos inžinerijos krypties studijų programų komiteto pirmininkė Jurgita Paulavičienė įteikė gudriausiems „bebriukams“ atminimo dovanėles.

Galimi darbdaviai: