Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Seminaras gimnazijų direktoriams „Švietimo sistemos kaitos iššūkiai vadovui“

2017-05-04

Gegužės 3 d. Panevėžio kolegija kartu su Panevėžio pedagogų švietimo centru pakvietė Panevėžio miesto ir rajono gimnazijų direktorius į šiandien ypatingai aktualų seminarą tema „Švietimo sistemos kaitos iššūkiai vadovui“.

Didelę įtaką sėkmingai mokyklos veiklai turi lyderystės plėtra – kaip priemonė siekti aukštos mokymo ir mokymosi kokybės. Vadovauti šiuolaikinei mokyklai gali vadovai, ieškantys, kaip keisti mokyklos valdymą, gebantys valdyti kaitos procesus, nuolat tobulinantys vadybinius gebėjimus ir galintys būti vadovais lyderiais. Apie lyderystės svarbą, kaip tapti vadovu, pavyzdžiu, kuriuo norėtų sekti komanda paskaitą skaitė lyderystės ugdymo specialistas dr. Gintautas Cibulskas.

Panevėžio kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas dalijosi informacija kokie iššūkiai laukia Aukštųjų mokyklų artimiausioje ateityje. Apie bendradarbiavimo galimybes plėtojant edukacinę profesinę veiklą pranešimus skaitė fakultetų dekanės: Laima Unterhauser (socialinių mokslų), Ingrida Kupčiūnaitė (biomedicinos mokslų), Birutė Dalmantienė (technologijos mokslų). Direktoriaus pavaduotojas mokslui ir plėtrai dr. Donatas Bakšys gimnazijų direktoriams pristatė Verslumo ugdymo koncepciją. Diskusijos metu direktoriaus pavaduotojas studijoms dr. Ričardas Kliminskas akcentavo kokybiškų, praktiškų studijų reikšmę. Kad Panevėžio kolegija geba parengti kvalifikuotus specialistus, galinčius įsilieti į darbo rinką, gimnazijų direktoriai įsitikino apžiūrėję Praktinio mokymo centrą, kurį išsamiai pristatė centro vadovas Kęstutis Lukoševičius.

Seminaras ir vėliau vykusi diskusija įnešė vieniems daug atvirų klausimų ir apmąstymų, kiti gavo atsakymus į jiems aktualius klausimus, dar kiti atrado naujas galimybes. Džiaugiamės turėję galimybę išgirsti gimnazijų direktorių nuomonę apie švietimo sistemos kaitos iššūkius jų darbe bei aptarti tolesnius bendradarbiavimo su Panevėžio kolegija žingsnius.

Galimi darbdaviai: