Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevežio kolegija dalyvavo mokslo festivalyje „Erdvėlaivis Žemė 2017“

2017-09-20

Nacionalinis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė” – kasmetinis renginys, pirmąkart įvykęs 2004 metais Vilniuje ir Kaune. Metams bėgant, festivalis tapo didžiausiu mokslo populiarinimo renginiu šalyje, pasklidęs po daugiau nei dešimt miestų bei rajonų. Šiemet antrąją rugsėjo savaitę mokslo ir technologijų mėgėjai, mokiniai visoje Lietuvoje buvo kviečiami į susitikimus su Lietuvos ir užsienio mokslininkais, inovatoriais, verslininkais.

Panevėžio kolegija organizavo 10 mokslo populiarinimo renginių. Biomedicinos fakulteto dėstytoja dr. L.Gukauskienė „Minties“ gimnazijos mokinius pakvietė pasigilinti į žmogaus nervus ir nervines ląsteles. Studijų programos „Burnos higiena“ lektorė R. Adomaitienė kartu su studentėmis Vilties progimnazijos penktokams bei Aušros progimnazijos trečiokams patarė kaip prižiūrėti sveikus dantis, mokė taisyklingai valytis dantis. Studijų programos „Bendrosios praktikos slauga“ lektorė A. Butkuvienė festivalio metu skaitė net kelias paskaitas aktualiomis temomis. „Minties“ gimnazijos mokiniai klausėsi paskaitos apie vakcinų sudėties ir kokybės kaitą pritaikant naujus mokslo pasiekimus, infekcines ligas, nuo kurių būtina skiepytis. Dar viena 5-osios ir „Minties“ gimnazistų grupė buvo sužavėta paskaita „Kur dingo neandertalietis?“, kurioje aptartas naujausių genetikos pasiekimų pritaikymas įvairiose medicinos, antropologijos mokslų srityse. Labai aktuali tema – „Jaunatviniai spuogai – ne tik paauglių problema“ taip pat sulaukė gausaus dalyvių skaičiaus. Paskaitos klausėsi Vilties progimnazijos bei „Minties“ gimnazijos mokiniai. Studijų programos „Socialinis darbas“ studentai bei dėstytojos J. Kavaliauskienė ir A. Maskaliovenė Panevėžio r. Dembavos progimnazijos šeštokus ir septintokus mokė kaip tapti gera komanda.

Ačiū visiems dėstytojams, studentams, kurie prisideda prie mokslo žinių populiarinimo, dalijasi savo patirtimi bei įkvepia mokinius klausti, domėtis, ieškoti ir rasti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.

Iki naujų susitikimų kitais metais festivalyje „Erdvėlaivis Žemė“!

Galimi darbdaviai: