Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo Panevėžyje

2017-10-04

Panevėžio kolegijos Biomedicinos mokslų fakulteto burnos higienos studijų programos 2 ir 3 kurso studentai atsiliepė į Panevėžio miesto mero kvietimą ir įsitraukė į projektą „Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo Panevėžyje”.

Šio projekto tikslas – kiekvienam gyventojui įvertinti savo aplinkos gyvensenos įpročius, gauti inovatyvias profesionalų rekomendacijas sveikatai palankios gyvensenos koregavimui.

Visą spalio mėnesį miesto gyventojams organizuojami nemokami sveikatos stiprinimo ir išsaugojimo renginiai.

Burnos higienos studijų programos studentai dažnai oragnizuoja įvairius sveikatinimo renginius, dalyvauja projektinėje veikloje. Vienas svarbių šiais metais vykusių projektų, kurio veikla buvo finansuota Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis, skirtas paminėti „Pasaulinę burnos sveikatos dieną – kovo 20-ąją”. Šio projekto šūkis – Išsaugoti sveiką šypseną visą gyvenimą – iššūkis ar būtinybė? Tuo tiklsu buvo įsigytas dantų muliažas, imituojantis įvairias su burnos ligomis ir netinkama elgsena susijusias situacijas, jis tinkamas demonstruoti dantų priežiūrą ir kramtymo bei estetinių funkcijų rekonstravimą. Šio projekto partneris buvo ir Lietuvos burnos higienistų draugija. Pasinaudodami šio projekto metu įsigyta priemone, Panevėžio kolegijos studentai ir toliau vykdo gyventojų konsultavimą burnos sveikatos išsaugojimo klausimais.

 

 

Panevėžio kolegijos Burnos higienos studijų programos studentų organizuojami sveikatinimo renginiai spalio mėnesį:

Maloniai kviečiame dalyvauti studentų bei kitų įstaigų organizuojamuose nemuokamuose renginiuose, skirtuose sveikatai išsaugoti.

Daugiau apie renginius: http://www.panevezysvsb.lt/wp-content/uploads/2017/09/Spalis_Panevezio_VSB_2017.pdf

Galimi darbdaviai: