Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Interviu ciklas „Panevėžio kolegijos veidai“. Dėstytoja Rima Adomaitienė: „Pedagoginė veikla man yra viena brangiausių gyvenimo dovanų“

2018-03-14

Kokios aplinkybės nulėmė tai, kad tapote dėstytoja? Kuo sužavėjo ši profesija?

Burnos higienos specialybės mokiausi Šiauliuose. Panevėžyje dar tik buvo planuojama rengti burnos higienistus. Tuometinis Panevėžio A. Domaševičiaus aukštesniosios medicinos mokyklos direktorius Algimantas Kuzinkovas pakvietė atvykti dirbti: iš pradžių laborante, o vėliau ir dėstytoja. Todėl su studijomis esu susipažinusi visapusiškai: nuo auditorijos parengimo, dalyko planų rašymo iki darbo su studentais. Vėliau įstojau mokytis į Vilniaus pedagoginį universitetą. Bendravimas su žmonėmis mane žavi, nes mokydama kitus ir pati daug ko išmokstu. Pedagoginė veikla man yra viena brangiausių gyvenimo dovanų. Bet turbūt negalėčiau gyventi ir be burnos higienistės darbo. Klinikinę veiklą pradėjau 2004 m. Man patinka tai, ką darau, patinka matyti savo darbo rezultatą, girdėti pacientų atsiliepimus.

Kaip manote, koks turėtų būti geras dėstytojas?

Suprasti studentus, tartis su jais, priimti jų nuomonę, būti lygiavertis partneris pažinimo kelyje. Be to, svarbu prisiminti, kad ne tik kolegijoje mes bendrausime, studentai taip pat taps specialistais, tad teks susitikti ir kitokioje aplinkoje. Svarbu gerbti vieniems kitus.

Ką laikote geru, pavyzdingu studentu?

Geras studentas yra tas, kuris gerbia kitus, bendrauja ir bendradarbiauja, įsitraukia į organizuojamas veiklas. Jei žmogus užsiima įvairiomis veiklomis – plečiasi jo akiratis ir interesai, didėja draugų ratas, gerėja bendravimo kultūra. Todėl visada studentus skatinu ne tik mokytis, bet atlikti tiriamąją veiklą, dalyvauti projektinėje veikloje, lankyti įvairius saviraiškos užsiėmimus.

Kokiais būdais stengiatės sudominti savo studentus paskaitų metu?

Dėstydama dalyką stengiuosi viską iliustruoti pavyzdžiais, situacijomis, kurių turiu prikaupusi dirbdama klinikinį darbą. Studentai tai vertina.

Gal prisimenate kokį linksmą nutikimą iš kolegijos gyvenimo?

Labai įstrigo atmintyje 2014 m. diplomų įteikimo šventės eisenoje užklupęs lietus. Dar ir dabar linksma prisiminti, kokie šlapi, bet geros nuotaikos buvome!

Papasakokite trumpai apie save, savo laisvalaikį.

Patinka keliauti. Ypač žavi Lietuvos kraštovaizdis ir besikeičiantys metų laikai. Aukštaitijos ežerai – nuostabiausia poilsio ir pramogų vieta. Žinoma, mėgstu ir keliones į užsienio šalis.

Ko palinkėtumėte studentams, ieškantiems savo kelio į sėkmę?

Visada siekti užsibrėžtų tikslų. Svajonės pildosi tik tada, kai atkakliai jų sieki. Nereikia bijoti, reikia bandyti! Kiekviena nesėkmė veda į sėkmę. Juk jei padarei klaidą – daugiau jos nekartosi.

 

Galimi darbdaviai: