Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijoje vyko verslo idėjų konkursas “Pagauk verslo idėją”

2018-04-04

Panevėžio kolegija, siekdama realizuoti savo viziją ir strateginius tikslus, vis intensyviau diegia kolegijos bendruomenės verslumo ugdymo principus.  Siekiant šio tikslo kovo 29 d. įvyko Panevėžio kolegijos ir Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų organizuotas verslo idėjų konkursas “Pagauk verslo idėją”.

Pirmoje renginio dalyje savo sėkmės istorijomis ir verslo kūrimo patirtimi dalinosi bei kolegijos studentus savo išskirtiniu pavyzdžiu įkvėpė keturi jauni ir verslūs panevėžiečiai. AB “Ortopedijos technika” ortopedas-technikas Marius Jonelis kolegijos bendruomenei papasakojo apie savo stulbinančią sėkmės istoriją – išskirtinę galimybę dalyvauti 2018 m. žiemos olimpinėse žaidynėse Pjongčange. Olimpiadoje Marius kartu su tarptautine ortopedų komanda rūpinosi olimpiečių sveikata ir jų galimybėmis tęsti dalyvavimą žaidynėse.

Panevėžyje įmonę įkūręs jaunas verslininkas Arnoldas Šulnius renginio dalyviams papasakojo apie savo įmonės – UAB “GlassBaltic”, kurios pagrindinė veikla yra prekyba stiklo apdirbimo įrengimais, įkūrimo bei plėtros procesus.

Erika Grigorjevaitė – prekinio ženklo „TISSU by E&N” kūrybos vadovė savo motyvacinėje kalboje pristatė kuriamus produktus – rankų darbo išskirtinio dizaino sėdmaišius bei dalinosi išgyvenimais ir patyrimu apie tai, kaip hobis tampa verslu.

Kipras Krasauskas ir Simas Čiukšys Panevėžio mokslo ir technologijų parke veikiančio startuolio “LuxeLum” įkūrėjai pasidalino patirtimi, kaip galima sukurti produktą per 30 dienų ir paneigė mitą, kad Panevėžys yra per mažas miestas sėkmingai vystyti verslą. Jaunuoliai pristatė savo gaminamą inovatyvų produktą – „Infinity mirror”, t.y. dekoro detalę – nesibaigiančio tunelio efektą veidrodyje, kuriam pagaminti naudojamos naujausios technologijos.

Antroje renginio dalyje vyko idėjų konkursas, kur dėl pagrindinio prizo varžėsi septynios Panevėžio kolegijos studentų ir dėstytojų komandos. Komandų verslo idėjos buvo labai įdomios: pristatyta rankdarbių parduotuvė, nešiojamas mini baras, visapusiško tobulinimosi centras, duomenų bazė “Tobulėjimo enciklopedija”, darželis kolegijos bendruomenės narių vaikams, pabėgimo kambarys, geros savijautos dangos.

Studentų lygoje pirmąją vietą iškovojo komanda „Nešiojami barai“ (Mantas Pipiras, Lukas Skyrius, Gabija Dubauskaitė, komandos vadovas – dr. Rasa Glinskienė). Konkurso komisijai ir žiūrovams nugalėtojų komanda pristatė netradicinius iš gesintuvų pagamintus nešiojamus mini barus, pavadintus „Atsarginiais gesintuvais“. Studentų lygos nugalėtojams atiteko 3000 Eur vertės verslo idėjos įgyvendinimo paketas (vieneriems metams kolegijoje suteikiamos patalpos verslo idėjos realizavimui su sparčiu interneto ryšiu, laidiniu telefonu ir apmokėtomis komunalinėmis paslaugomis) bei planšetiniai kompiuteriai.

Dėstytojų lygoje nugalėjo komanda „Impulsas veikti“ (Donatas Pelenis, Jovita Dilienė, Vaidas Pribušauskas, komandos vadovas – Kęstutis Lukoševičius). Ši komanda pristatė verslo idėją – geros savijautos dangas su „termošoko“ funkcija, kuri suaktyvina kraujotaką, masažuoja tam tikrus taškus ir gerina savijautą. Dėstytojų lygos nugalėtojams taip pat atiteko 3000 Eur vertės verslo idėjos įgyvendinimo paketas bei kitos atminimo dovanos.

Konkurso pabaigoje komisijos nariai pasidžiaugė, kad netrūko originalių, bet tuo pačiu ir realistiškų verslo idėjų. Konkurso organizatoriai tikisi, kad dalis idėjų bus sėkmingai įgyvendintos.

nuotraukos Gedimino Balčiūno, Jovitos Černienės

Galimi darbdaviai: