Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Regėjimo negalią turintys Socialinio darbo absolventai laukia profesinio bakalauro diplomo

2017-06-14

Panevėžio kolegija atvira visiems norintiems studijuoti. Šiemet kolegijoje studijuoja 16 neįgalių studentų. Sveikiname regėjimo negalią turinčius Luką Gabalį ir Jeroslav Sankovskij sėkmingai apsigynus studijų programos „Socialinis darbas“ diplominį darbą. Iš Šiaulių studijuoti atvykęs Lukas ir vilnietis Jeroslav trejus studijų metus gyveno kolegijios bendrabutyje, savarankiškai eidavo į paskaitas, ruošdavosi egzaminams ir dalyvavo kolegijos bendruomenės gyvenime. Paklausus, kaip sekėsi – vaikinai prisimena, kad pirmus studijų metus, buvo visko ir kursiokai žiūrėjo truputį kaip į „kosmonautus“ ir dėstytojai per pertraukas bijojo susidurti, nors kaip negalintys matyti jie labai greitai laksto. Todėl pirmą pusmetį studentai turėjo pagalbininką, kuris palydėdavo iki auditorijų supažindino su Panevėžio miestu. Vėliau vaikinai mokslo aukštumų siekė savo jėgomis.

Apibendrindami studijų metus Lukas su Jeroslav džiaugiasi įgytomis žiniomis bei patirtimi, labai vertina Panevėžio kolegijos dėstytojų nuoširdų norą perteikti žinias, bendrakursių pagalbą ir bendrystę.

Visiems būsimiems studentams linkėjo būti aktyviems, nepaisant negalios jei yra noras studijuoti – jokios kliūtys nebaisios.

Studijų programos „Socialinis darbas“ dėstytojai labai džiaugiasi ir didžiuojasi visa absolventų grupe, vertina gerąją patirtį bendraujant su Luku ir Jeroslav, kurie į grupę įnešė teigiamo išskirtinumo. Tiek dėstytojai, tiek patys studentai, tiek bendrakursiai gavo neįkainojamos bendradarbiavimo patirties, taip reikalingos dirbant Socialinį darbą.

Galimi darbdaviai: