Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Spalis – sveikatos stiprinimo mėnuo

2017-11-06

Panevėžio miesto meras spalį buvo paskelbęs sveikatos stiprinimo mėnesiu Panevėžio mieste. Įvairios organizacijos buvo kviečiamos rengti sveikatos stiprinimo renginius miesto gyventojams. Panevėžio kolegijos Biomedicinos mokslų fakulteto Burnos higienos studijų programos studentai atsiliepė į mero kvietimą ir organizavo su burnos sveikatos išsaugojimu susijusius renginius.

Pirmiausiai į Panevėžio kolegijos Praktinio mokymo centro Burnos priežiūros laboratoriją buvo pakviesti Panevėžio lopšelių darželių „Vaikystė” ir „Voveraitė” auklėtiniai. Vaikai turėjo galimybę susipažinti su odontologijos kabineto įrenginiais ir instrumentais, mokėsi tinkamai valytis dantis. Svarbiausia, kad vaikai sutikę burnos higienos studentus pamatė, jog ir odontologijos kabinete gali būti linksma ir visai nebaisu.

Studentai du pirmadienius konsultavo gyventojus UAB „Eurovaistinė” filialuose, esančiuose Ukmergės g. 23 ir Klaipėdos g. 92, Panevėžyje. Čia lankytojai buvo supažindinti kaip pasirinkti tinkamas burnos priežiūros priemones, kaip jas naudoti, kokie dantų valymo metodai efektyviausi. Studentai pastebėjo, kad žmonės nelabai domisi kasdienine burnos priežiūra, jie daugiau klausinėjo apie dantų protezavimą ir daugelis jų galvojo, kad dirbtinių dantų nereikia prižiūrėti.

Burnos higienos studentai ir patys turėjo galimybę įgyti naujos informacijos – jiems buvo vedama atvira paskaita apie GUM burnos priežiūros priemones. Paskaitą vedė UAB „Ringitas” atstovė I. Mažeikienė.

Panevėžio kolegija glaudžiai bendradarbiauja su VšĮ Panevėžio m. poliklinika dėl studentų praktikos. Studentai buvo pakviesti dalyvauti šios įstaigos organizuojamose konsultacijose poliklinikos lankytojams ir papasakoti apie sveikatos išsaugojimą.

Spalio pabaigoje antro kurso burnos higienos (BH-16) grupės studentės lankėsi Panevėžio „Vyturio” progimnazijoje ir vedė pirmų ir antrų klasių mokiniams pamokėles apie dantų priežiūrą. Vaikai ne tik išklausė pranešimus, bet ir patys mokėsi taisyklingai valytis dantis. Studentės tikisi, kad tokią bendrą veiklą jie prisimins ir įpras nuolatos tinkamai išsivalyti dantis.

Šis spalis buvo išskirtinis, nes tikrai daug miesto gyventojų sužinojo apie dantų valymo svarbą, buvo praktiškai pamokyti dantų valymo metodų, sužinojo, kaip pasirinkti tinkamas burnos priežiūros priemones. Svarbu paminėti, kad tokia sveikatinimo veikla tęsiasi nuo pat kovo 20-osios, kuomet buvo minima Pasaulinė burnos sveikatos diena. Atsakydami į šio renginio šūkį – „Išsaugoti sveiką šypseną – iššūkis ar būtinybė” norime palinkėti miesto gyventojams sveikų dantų ir gražios šypsenos. Tai būtinybė. Tik kasdieninė burnos priežiūra tai gali užtikrinti.

Dėkojame Panevėžio m. savivaldybei, Lietuvos burnos higienistų draugijai ir kitiems socialiniams partneriams už galimybę dalyvauti miesto gyventojų sveikatos išsaugojimo ir stiprinimo veikloje.

Galimi darbdaviai: