Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Konkursą laimėjo Erasmus + studentė iš Latvijos

2018-06-18

Panevėžio kolegija įvairiais būdais skatina studentus būti iniciatyviais ir kūrybiškais. Siekdami suaktyvinti studentus Panevėžio kolegijos „Fecebook“ profilyje paskelbėme viešą konkursą „Sukurk filmuką – laimėk planšetę“.

Konkurse galėjo dalyvauti visi norintys. Pagrindinis kriterijus – filmukas turėjo būti linksmas, nuotaikingas, iki dviejų minučių trukmės ir, žinoma, apie Panevėžio kolegiją. Sukurtu filmuku dalyvis turėjo pasidalinti Panevėžio kolegijos „Facebook“ profilyje.

Laimėtoja tapo pagal  Erasmus+ mainų programą atvykusi Kineziterapijos studijų programos studentė Paula Kirsanova.  Paula atvyko iš Latvijos, Daugpilio universiteto ir Panevėžio kolegijoje praleido 3 mėnesius. Jų metu susipažino su dar penkiolika Panevėžio kolegijoje studijuojančių Erasmus+ studentų iš Ispanijos Decroly švietimo centro, Latvijos universiteto P. Stradins medicinos kolegijos, 5 Turkijos universitetų: Ankaros, Inonu, Karabuk, Kilis 7 Aralik ir Usak. Paulos filmuke atsispindi Erasmus + studentų gyvenimas Panevėžyje: smagiai leidžiamas laisvalaikis, puikios emocijos, bendravimo ypatumai.

Panevėžio kolegijos pavaduotojas mokslui ir plėtrai dr. Donatas Bakšys, įteikdamas planšetę, linkėjo studentei ir toliau sėkmingai tęsti kūrybinę veiklą bei išreiškė viltį, kad šis apdovanojimas tik sustiprins draugiškus santykius tarp Panevėžio ir Daugpilio aukštųjų mokyklų. Studentei buvo įteiktas ir laimėjimą patvirtinantis sertifikatas.

„Tikėjomės didesnio studentų antplūdžio, tačiau konkurse dalyvavo tik trys studentai, kurie aktyviai skatino draugus balsuoti už jų klipą. Galutinį sprendimą, kam skirti prizą, priėmė komisija. Neabejojame, kad pažiūrėję Paulos Kirsanovos filmuką studentai drąsiau rinksis studijas ar praktiką atlikti pagal Erasmus + mainų programą kitų šalių universitetuose. Bendradarbiaudami, pažindami naujas kultūras tobulėjame, laisvėjame patys. Lai šis filmukas būna pavyzdys ir paskatinimas visiems aktyviems, kūrybiškiems studentams išdrįsti dalyvauti konkursuose, kelti ir įgyvendinti idėjas. O Panevėžio kolegija visada stengiasi palaikyti ir paskatinti tiek savo studentus, tiek atvykusius iš kitų šalių aukštųjų mokyklų“, – teigė Panevėžio kolegijos marketingo projektų vadovė  Jovita Černienė.

Galimi darbdaviai: