Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Matematikos mokykla Panevėžio kolegijoje

2018-05-15

Panevėžio kolegija šių metų pavasarį pakvietė abiturientus dalyvauti Matematikos mokyklos užsiėmimuose, kurie vyko dešimt kovo -.gegužės šeštadienių. Lektorės Reda Jonušauskienė ir Birutė Ragalytė vedė nemokamus matematikos užsiėmimus. Šie užsiėmimai buvo orientuoti į tuos abiturientus, kurie pasirinko laikyti valstybinį egzaminą.

„Siekėme patenkinti abiturientų poreikius ir lūkesčius, kurie dažnai yra labai skirtingi. Todėl savo užsiėmimuose stengėmės pateikti koncentruotą informaciją“, – teigė matematikos užsiėmimus vedusi dėstytoja Reda Jonušauskienė. Pasak jos, užsiėmimai Matematikos mokykloje yra puiki galimybė sužinoti kažką naujo ar pasikartoti jau žinomus dalykus. „Be to, moksleiviai susipažįsta su kolegija, paskaitų tvarka, dėstytojais“, – teigė dėstytoja.

Šiais metais Panevėžio kolegiją pirmą kartą pasiūlė moksleiviams nemokamą pagalbą ruošiantis matematikos abitūros egzaminui. Planuojama, kad šis kartas nebus ir paskutinis. „Stengsimės, kad Matematikos mokykla abiturientams taptų kolegijos tradicija. Bandysime pasimokyti iš šių metų patirties, išklausysime moksleivių atsiliepimus. Kitais metais tikimės pasiūlyti moksleiviams dar kokybiškesnes turinio ir formos prasme konsultacijas“, – teigė direktorius dr. Gediminas Sargūnas.

Na o gegužės 12 d. abiturientai dalyvavo paskutiniame  Panevėžio kolegijos organizuotos Matematikos mokyklos užsiėmime. Džiugu, kad virš šešiasdešimties pradėjusių tobulinti matematikos žinias kolegijoje, beveik visi lankė paskaitas ir gavo pažymėjimą, kuris suteiks papildomą vieną balą prie konkursinio balo stojantiems į Panevėžio kolegiją.

Galimi darbdaviai: