Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

INTERVIU CIKLAS „PANEVĖŽIO KOLEGIJOS VEIDAI“. ABSOLVENTĖ LIGITA PUINAUSKAITĖ: „LABIAUSIAI ĮSIMINĖ LINKSMI IR KŪRIBINGI DĖSTYTOJAI“

2018-08-28

Interviu cikle „Panevėžio kolegijos veidai“ kalbiname Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programos absolventę Ligitą Puinauskaitę.

Kodėl pasirinkai studijas Panevėžio kolegijoje?

Buvau įsitikinusi, jog studijų programos kokybė nenukenčia nuo miesto, tad pasirinkau variantą arčiausiai gimtojo miesto Kupiškio. Tiesa, dar mokykloje besimokant žinojau, ką noriu studijuoti toliau, tad ieškojau aukštųjų mokyklų, kuriose būtų siūloma ši studijų programa.

Kokios buvo studijos kolegijoje? Kas iš studijų laikų labiausiai įsiminė ar patiko?

Studijos kolegijoje dabar kelia tik teigiamus prisiminimus ir norą sugrįžti. Dėstomų mokslų buvo įvairių, kurie dažnai buvo itin praktiški. Labiausiai įsiminė ir patiko linksmi ir kūrybingi dėstytojai, taip pat ir tie, kurie būdavo rimti, visada pasiruošę paskaitoms, tačiau mokėdavo bendrauti su studentais – tokie dėstytojai man buvo ir yra tikras pedagogo pavyzdys – atsidavę, mylintys savo darbą.

Ar studijų metu įgyti įgūdžiai praverčia darbe, kurį šiuo metu dirbi?

Viską, ką išmokau kolegijoje, tiek teorines žinias, tiek praktines, galiu pritaikyti

praktiškai darbe. Džiaugiuosi, kad pasirinktos studijos buvo kryptingos, dabar, dirbant pagal specialybę, lengva pastebėti, jog net „sausa“ teorija, kurią reikėjo mokytis, tokia praktiška, kas galbūt neatrodė mokantis iš pat pradžių, bet su laiku ir praktikomis viskas susiriša. Kaip Steve Jobs yra pasakęs: „Negali sujungti taškų žiūrėdamas į priekį, juos gali sujungti tik žiūrėdamas atgal“ (originali frazė „You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards“).

Ko palinkėtum studijas Panevėžio kolegijoje pasirinkusiam jaunimui?

Palinkėčiau kantrybės ir gilesnio mąstymo, kam ir ką mokosi. Svarbiausias dalykas, ko norėčiau palinkėti – nepamirškite ne tik studijuoti, bet ir studentauti. To tikrai pasiilgsite.

Galimi darbdaviai: