Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijoje vyko projekto DIAD-tools Lietuvos partnerių darbinis susitikimas

2018-08-31

Panevėžio kolegija dalyvauja Erasmus programos Strateginių partnerysčių inovacijų projekte KA2 „Interaktyvių ir animuotų braižybos mokymo priemonių kūrimas“ (“Development of Interactive and Animated Drawing Teaching Tools”)

Projektuojant su taikomosios projektavimo sistemomis CAD, CAM, CAE, BIM ir t.t. – atrodytų viską daro kompiuteriai, tačiau galutinis vartotojas yra žmogus. Jis gali pasinaudoti šių sistemų teikiamomis galimybėmis tik tuomet, kuomet supranta „inžinierių kalbą“. Šiuo metu susiformavo didelis atotrūkis tarp galimybių ir grafinės informacijos suvokimo. Internete yra daug įvairios informacijos, tačiau didžioji jos dalis skirta trečiojo kampo projekcijų metodo taisyklių aiškinimui, joje trūksta kompleksiško požiūrio į kiekvieno klausimo aptarimą, neatsižvelgiama į besimokančiųjų skirtingus mokymosi stilius.

Projekto pagrindinis tikslas – parengti  interaktyvias ir animuotas braižybos mokymo priemones (kompiuterinį variantą), kurios palengvintų/padėtų profesinių mokyklų, kolegijų, universitetų studentams geriau išmokti (įsisavinti) braižybos mokymo medžiagą. Darbas su šia interaktyvia  mokymo medžiaga padės profesinio mokyklų, aukštųjų mokyklų studentams įsiminti informaciją ir ją

pritaikyti praktikoje.

Lietuvos partnerių darbiniame susitikime dalyvavo:

Ivaras Giniotis  – Projekto vadovas, Vilniaus statybininkų rengimo centras

Rita Kemzurienė – partnerio P7 PK (Panevėžio kolegijos), projekto finansininkė;

Jovita Dilienė –  partnerio P7 PK, projekto techninis personalas;

Vytautas Paliukas – partnerio P7 PK, projekto tyrėjas;

Kęstutis Lukoševičius – partnerio P7 PK, projekto vadovas.

Projekto partnerio P5 LIGGD (Lietuvos inžinerinės grafikos ir geometrijos draugijos) atstovai iš Šiaulių profesinio rengimo centro Vilma Raupytė ir Laimonas Briedis.

Aptarti einamieji klausimai, Vizitų į Lenkiją ir Slovakiją dienotvarkės ir akt

ualūs metodikų, testavimų, finansiniai klausimai.

Galimi darbdaviai: