Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

VU bibliotekos atidarymas

2012-10-26

Vakar Panevėžio kolegijos direktorius Egidijus Žukauskas ir bibliotekos vedėja Vilija Raubienė dalyvavo naujosios Vilniaus universiteto bibliotekos atidarymo iškilmėse Vilniuje, Saulėtekio al. 5. Visą parą veiksiantis išskirtinės architektūros Vilniaus universiteto (VU) bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (MKIC) – yra didžiausia po Nepriklausomybės atgavimo pastatyta biblioteka Lietuvoje. Tai pirmasis iš vadinamojo Saulėtekio mokslo, verslo ir studijų slėnio objektų. Po kelerių metų šalia bibliotekos turėtų iškilti Fizinių ir technologijos mokslų bei Gyvybės mokslų centrai.

Pasak bibliotekos atidarymo iškilmėse kalbėjusio bibliotekos architekto Rolando Paleko, jis  neskubąs savo kūriniui klijuoti kokių nors pavadinimų. Esą būtų malonu, jeigu kiekvienas čia matytų kažką savo. „Įkvėpimo sėmėmės iš gamtos. Jeigu tai būtų senamiestis, būtų kitaip, o čia gamta. Norėjome tą vaizdą įtraukti, kad būdamas viduje jaustum, jog esi gamtoje, miškas šalia. Tikiuosi, tai pavyko realizuoti, žmonės taip ir jausis, kaip bandėme įsivaizduoti, kad jie turėtų jaustis“, – kalbėjo R.Palekas.

MKIC kompleksą (daugiau nei 14 tūkst. kv. m) sudaro trys korpusai. Didžiausiame 5 aukštų pastate įrengtos socialinių mokslų skaityklos ir konferencijų salė, kitas 4 aukštų pastatas skirtas fizinių ir technologijos mokslų skaitykloms. Mažiausiame korpuse dirba personalas, o jo apatiniame aukšte įrengta kavinė. 2 požeminiai aukštai skirti techniniam aukštui ir saugykloms, kuriose telpa 1,8 mln. spaudinių. Devyniose MKIC skaityklose, IT laboratorijoje, seminarų ir grupinio darbo patalpose vienu metu gali dirbti per 800 lankytojų.

MKIC statyba finansuota Europos regioninės plėtros fondo (85 mln. Lt) ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis (15 mln. Lt).

Galimi darbdaviai: