Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

PROJEKTAS „SVEIKOS GYVENSENOS LINK: ŠVARI ODA, TEISINGA KŪNO ERGONOMIKA“

2014-12-21

Panevėžio kolegijos Biomedicinos mokslų katedra 2014 m. gegužės-gruodžio mėn. įgyvendino Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemonių įgyvendinimo rėmimo projektą ,,Sveikos gyvensenos link: švari oda, teisinga kūno ergonomika“, skirtą Panevėžio miesto mokinių sveikatinimui.

Projekto tikslas – siekti, kad mokiniai įgytų žinių, praktinių įgūdžių, įprastų stiprinti savo sveikatą bei išsiugdytų teigiamą nuostatą ir atitinkamą elgseną. Projekte dalyvavo Panevėžio miesto ugdymo įstaigos: ,,Saulėtekio” progimnazija, ,,Nevėžio”, ,,Ąžuolo“,Skaistakalnio pagrindinių mokyklų mokiniai, vadovaujami mokyklų visuomenės sveikatos priežiūros specialistų ir/ar atsakingų asmenų.

Teoriniuose ir praktiniuose ,,Sveika oda – sveikatos atspindys“ užsiėmimuose dalyvavo 8-9 klasių mokiniai. Mokiniai buvo supažindinami su odos tipais ir odos pakitimais – problemomis, tinkama jų priežiūra bei higiena, taip pat su jaunuolių ir merginų tipiniais odos priežiūros skirtumais.Praktiškai mokinami tinkamai atlikti kasdieninį odos valymą naudojant pagrindines (profesionalias, sertifikuotas, nealergizuojančios) odos priežiūros priemones.

Praktiniuose užsiėmimuose „Kūno ergonomikos svarba mokinių gyvenime“ dalyvavo 5-6-7 klasių mokiniai. Užsiėmimų metu buvo pateikiami žaismingi, aktyvūs fiziniai pratimai naudojant naujoviškas priemones. Taip patmokiniai buvo apmokomi taisyklingų kūno ergonomikos padėčių sėdint, stovint.

Teoriniuose ir praktiniuose užsiėmimuose ,,Švarios rankos – infekcijos priešas“ dalyvavo 4-5 klasių mokiniai. Mokiniai supažindinti su ,,nešvarių rankų ligomis“, rankų priežiūros taisyklėmis ir kt., buvo mokinami teisingos rankų plovimo technikos naudojant tinkamas priemones. Šių klasių mokiniai buvo papildomai mokomi tinkamai prižiūrėti burnos ertmę bei dantis. Norintiems mokiniams buvo patikrinta dantukų būklė.

Projekto dalyviai buvo apdovanojami padėkomis, o aktyviausi mokiniai apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Galimi darbdaviai: