Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

[:lt]Kūrybinės raiškos klubas[:]

2015-07-01

[:lt]

Kviečiame visus, norinčius kurti rankdarbius. Mokysitės ne tik tradicinių technologijų, bet išbandysite naujas ir naujai atgimstančias rankdarbių technologijas.

Užsiėmimai vyksta ketvirtadieniais 17 val. (508 auditorija, V aukštas), Medicinos ir socialinių mokslų fakultete.

Vadovė tautodailininkė, lektorė Daiva Stropaitienė

Mintys apie dalyvavimą kūrybinės raiškos klubo veikloje

Nona. Lankant Panevėžio kolegijoje Kūrybinės raiškos klubą, man buvo puiki galimybė išbandyti įvairias rankdarbių rūšis, o tai atveria duris į platų kūrybos ir idėjų pasaulį. Bet kuri moterissavo namuose norikurtišiltą irjaukią atmosferą, o tam visai nebūtina keisti namo išdėstymo, perdažinėtigrindų arsienų – apsunkinti save varginančiudarbu. Tereikia truputį fantazijos,pliusšiek tiek pastangų atvykti į užsiėmimą, ir paprasti daiktai gali virsti originaliais ir nepakartojamais. Dėstytoja mums padėjo įgyvendinti visas mūsų idėjas! Užsiėmimų metu galėjau lengvai ir greitai susipažinti su skirtingomis rankdarbių technikomis, reikalingomis medžiagomis ir priemonėmis. Čia mums buvo pateikta visa būtina informacija apie kiekvieną techniką.

Vika. Dalyvaujant rankdarbių būrelio veikloje, pradėjau labiau pasitikėti savimi, o dabar galėčiau padėti kitiems sukurti sau mielų smulkmenėlių ir aksesuarų. Tai ne tik smagus, bet ir naudingas užsiėmimas. Kad įdėtos pastangos neliktų neįvertintos, baigus mokymosi programą, vyksta parodėlės, į kurias kviečiami ir dėstytojai ir studentai. Įvertinimas – plačios dalyvių ir svečių šypsenos ir džiaugsmu spinduliuojančios akys.

Živilė. Šalia privalomo, kiekvieno gyvenimo, turi būti sritis, kurioje žmogus galėtų atsiskleisti kaip individualybė, pajusti džiaugsmą, pabendrauti, išsikalbėti, išlieti savo kūrybinį potencialą. Daug emocinių sunkumų išspręstume, jei dažniau susiburtume į būrelius.

Vilė. Kūrybinės raiškos klubas man suteikė papildomų rankdarbių žinių. Susipažinau su vėlimo, skiautinių technologijomis. Kaip atskleidžia pavadinimas „rankdarbiai“, šios technologijos  reikalauja daug rankų darbo. Tačiau sužinojau, kad veliant svarbu įgyti ir technologinių žinių. Atsimenu, kaip pirmąkart veldama su karštu vandeniu nudegiau rankų odą, tačiau dabar jau žinau, kokio karštumo vandens reikia. Viskas įgyjama per patirtį. Kūrybinės raiškos klube buvo galimybė  išbandyti ir skiautinių techniką. Sužinojau, kaip siuvami skiautiniai, kaip derinti audinius, juos teisingai sujungti, sudygsniuoti rankomis ar siuvimo mašina. Žinoma, gerą atmosferą ketvirtadienio vakarais palaikė draugiškas kolektyvas: DTP-11 merginos ir dėstytoja Daiva Stropaitienė. Juk kūrybiškų žmonių kolektyve dirbti daug smagiau, jaukiau.

Erika. Manau, jog Kūrybinės raiškos klubas buvo turiningas laisvalaikio praleidimo būdas. Jo metu įgijau papildomų žinių, tinkančių mano specialybei. O tai tikrai pravers ateityje.

Gitana. Lankiau Kūrybinės raiškos klubą, tikėdamasi išmokti naujų rankdarbių technologijų, ypač tų, kurių studijuojant nebus galimybės išmokti. Taigi, savo patirties ir žinių bagažą papildžiau naujais dalykais. Jei būtumėte ir Jūs čia atėję, tai tikrai būtumėte užsikrėtę „rankdarbių liga“, susiradę naujų draugų ir kolegų. Tikiuosi, kad kitąmet mes pratęsime pažintį su rankdarbiais, o kūrybingi žmonės visada randa bendrą kalbą.

[:]

Galimi darbdaviai: