Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

[:lt]Kolegijos studentų teatras, atnaujinęs „Ikarą“, pradeda naują sezoną[:]

2015-07-21

[:lt]

Trečiadienis, 29 Spalis 2014 10:03

,,Bet kurio vaidinimo ,,širdyje“ rasime paslaptį… Vaidinti, reiškia pasiduoti tam tikrai magijai, įsijausti į absoliučiai kitą vaidmenį… Protas pasiruošęs priimti tai, kas nuostabu ir neįsivaizduojama, patekti į pasaulį, kur taikomos visai kitokios taisyklės, atsisakyti visko, kas jį smukdo, būti laisvu, karališku, nesuvaržytu ir dievišku.“

Hugo Rahner, „Vaidinantis žmogus”

Šiais mokslo metais kolegijos studentų teatro sezonas – ypatingas. Teatro magija, jaunatviškas maksimalizmas ir kūrybiniai ieškojimai prikėlė gyvenimui Just. Marcinkevičiaus poetinę dramą ,,Ikaras“. Pernai spektaklis kolegijos aktų salėje buvo parodytas tris kartus. Dauguma spektaklyje vaidinusių studentų kolegiją baigė ir atsisveikino su savo Alma Mater, tačiau šiemet į teatrą jie grįžo jau kaip alumni studentai. Grįžo tam, kad  dar ir dar kartą  drauge su  pjesės herojais galėtų patirti vaidybos meno paslaptį, kūrybos ir laisvės polėkį.

„Ikariečiai“ rugsėjo 5 d. vaidinimą skyrė 511-ajam miesto gimtadieniui. Jie aktų salėje vaidino  šventinės konferencijos  „Panevėžio medikai – visuomeninio ir kultūrinio gyvenimo verpetuose“, per kurią buvo pristatyta ir ką tik dienos šviesą išvydusi kolegijos ir rėmėjų lėšomis išleista knyga „Jie gydė ir mokė: žymūs Panevėžio miesto medikai“ dalyviams. Jų tarpe buvo nemažai žinomų miesto medikų, jų artimųjų, besidominčiųjų medicinos istorija Panevėžyje. Sulaukta daug garbių svečių ne tik iš Panevėžio, bet ir iš Vilniaus, Kauno, Druskininkų, kitų Lietuvos miestų. ,,Ikarą“ stebėjo ne tik konferencijos dalyviai, bet ir Panevėžio gimnazijų mokiniai, neabejingi teatro menui.

Prabėgus geram mėnesiui įvyko antrasis šiais mokslo metais atsinaujinusio kolegijos studentų teatro pasirodymas. Spalio 23 d. teatras buvo pakviestas gastrolių. Radviliškio raj., Sidabravo pramogų centre ,,Gyvas Sidabras” alumni studentai ir naujai į kolektyvą įsilieję pirmakursiai, atlaikę nepažįstamos scenos erdvės iššūkius, jaunatvišku kūrybos polėkiu sušildė Sidabravo jaunuomenę, moksleivius ir garbaus amžiaus žiūrovus.

Jau sulaukta kvietimų vaidinti ir iš kitų  rajono miestelių bendruomenių. Artimiausiu metu planuojamos gastrolės į Naisių teatrą.

Tačiau vien ties „Ikaru“ neketinama sustoti. Naujai suburta studentų teatro studija pavasarį planuoja žiūrovus pakviesti į spektaklio premjerą pagal Vytauto V. Landsbergio poetinę vieno veiksmo pjesę ,,Iš lunatikų gyvenimo”.  Viliamasi, kad  į kolegijos studentų teatro spektaklį atvyks ir pjesės autorius V.V. Landsbergis. Gal jam bus įdomu pamatyti ir savo prosenelio, Jono Jablonskio vardo auditoriją?

Teatro vadovė Daiva Andrašiūnienė

[:]

Galimi darbdaviai: