Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegija – aktyvi mokslo populiarinimo festivalio dalyvė

2015-09-20
Visuomenės susidomėjimas mokslu, išradimais, naujomis technologijomis vis auga. Tai patvirtina jau 12 kartą vykstančio mokslo festivalio „Erdvėlaivis žemė“ populiarumas. Domėjimąsi mokslu liudija tai, kad kasmet mokslininkai siūlo vis daugiau užsiėmimų bei paskaitų, į kurias susirenka pilnos auditorijos klausytojų. „Erdvėlaivis Žemė“ – puiki proga akies krašteliu žvilgtelėti į tai, kaip gimsta išradimai, pačiam prie jų prisiliesti, išbandyti, pabendrauti su kūrėjais ir į įprastus dalykus, reiškinius pažvelgti naujai.

2014 m. rugsėjį Panevėžio kolegija sėkmingai prisijungė prie mokslo populiarinimo festivalio renginių ir įsitikino, kad Panevėžio visuomenė smalsi bei besidominti naujovėmis. Todėl šiemet rugsėjo 10-19 d.d. Panevėžio kolegijos akademinė bendruomenė ir vėl dalyvavo mokslo populiarinimo renginiuose.

Kolegijos lektoriai pasiūlė virš 20 teorinių ir praktinių užsiėmimų. Klausytojai mielai rinkosi į paskaitas, kuriose buvo nagrinėjamos socialinės aktualijos – „Stereotipai mūsų gyvenime“ (lektorė Dalia Urbonienė), „Mokykimės sau padėti“ (lektorė Jūratė Kavaliauskienė), „Ką reiškia būti gera komanda“ (lektorė Aušra Maskaliovienė), „Projektų ABC“ (projektų vadovė Ineta Pučkytė).

Ypatingo susidomėjimo sulaukė sveikatingumo tema skaitytos paskaitos – „Valgymo sutrikimai, kūno vaizdas ir savivertė“ (lektorė Ramunė Palinauskienė),  „Fizinio aktyvumo nauda“ (asistentė Indrė Matukaitienė), „TRX daugiafunkcinės treniruotės su diržais ypatumai“ (lektorius Dainius Mikšys) , „Sveika oda – sveikatos atspindys“ (lektorė Jolanta Kanapickienė), „Sveika šypsena – žinios svarbiau už nuomonę“ (lektorė Rima Adomaitienė), „Bioetikos problemos: eutanazija, organų donorystė ir transplantacija“ (lektorė Vida Elijošaitienė), „Kitoks požiūris į masažą“ (lektorė Laura Janušonienė).

Technologinių mokslų srities žiniomis dalijosi Panevėžio kolegijos lektorė Rima Strielčiūnienė ir skaitė paskaitą „Taikomoji fizika“, o lektorius Donatas Aviža – „Iš ko statomi pastatai“.

Džiaugiamės aktyviu klausytojų dalyvavimu užsiėmimuose… Ir kitai metais lauksime „Erdvėlaivis –žemė“ tęsinio…

 

Galimi darbdaviai: