Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Laimėtas LR Švietimo ir mokslo ministerijos finansuojamas projektas

2016-09-09

2016 m. rugpjūčio 26 d. buvo pasirašyta sutartis tarp Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM), atstovaujamos Ministerijos kanclerio Tomo Daukanto ir Panevėžio kolegijos, atstovaujamos direktoriaus dr. Gedimino Sargūno, dėl projekto „INFOspec‘as: informatikos inžinerijos specialistų žinių perdavimas jaunimui“ finansavimo.

Projektas, kurio tikslas – vykdyti Lietuvos studijų kokybės užtikrinimo politiką bei skatinti jaunimą rinktis IT krypties studijas aukštojoje mokykloje, yra skirtas Panevėžio miesto ir rajono jaunimui. Projekto veiklų visuma orientuota į dialogą tarp Panevėžio miesto įmonių, vykdančių veiklą IT srityje, ir Panevėžio miesto ir rajono vyresniųjų klasių moksleivių. Projekto veiklos orientuotos informacijos apie informatikos žinių pritaikomumą bei IT specialistų poreikį Lietuvos ūkiui skleidimą jaunimo tarpe, moksleivių skatinimą rinktis informatikos inžinerijos studijas, reiklaus požiūrio į IT srities studijų kokybę ugdymą. Panevėžio kolegija yra grandis, jungianti jaunimą ir IT srities darbdavius. Projekto renginių ciklas – moksleivių, studentų ir darbdavių susitikimai, moksleivių informacinių gebėjimų konkursas, informatikos mokytojų, IT krypties dėstytojų, darbdavių ir studentų mokslinė-praktinė konferencija, išvyka į  parodos „Interaktyvi Lietuva“ renginius suplanuotas taip, kad jaunimas suvoktų informatikos žinių naudą, pritaikomumą ir darbinės karjeros perspektyvas ir rinktųsi IT studijas.

Projektas yra tęsinys kasmetinių Technologijos mokslų fakulteto organizuojamų „Inžinierių dienų“, kurių metu viena diena būdavo skirta Informatikos inžinerijai. Planuojama, kad projektas „INFOspe‘cas: informatikos inžinerijos specialistų žinių perdavimas jaunimui“ ateityje galėtų būti sujungtas su kasmetiniu  tarptautiniu informatikos ir elektronikos žinių konkursu, kurį Panevėžio kolegija organizuoja jau šešerius metus.

Galimi darbdaviai: