Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegija Mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ dalyvė

2016-09-15

Rugsėjo 8–16 dienomis Lietuvoje vyko tryliktasis Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“, kuris pasiūlė įvairaus amžiaus lankytojams daugiau kaip tris šimtus nemokamų renginių. Panevėžio kolegija prisijungė ir Panevėžio miesto mokiniams suteikė puikią progą iš arti pamatyti ir išgirsti, ką įdomaus ir svarbaus veikia Lietuvos ir pasaulio mokslininkai, kokie nauji išradimai netrukus paįvairins mūsų gyvenimą, kokias mokslo mįsles pavyko įminti.

Panevėžio kolegijoje Festivalis „Erdvėlaivis žemė“ prasidėjo itin inovatyvia paskaita „Dirbtinio intelekto ir vaizdų atpažinimo taikymas išplėstinei realybei kurti“. Technologijos mokslų fakulteto dėstytojas Saulius Sinkevičius papasakojo, kad Išplėstinė realybė leidžia suteikti realiam pasauliui papildomų savybių, kurių nėra arba kurios nejuntamos įprastais jutimais. Naujosios technologijos neišvengiamai žengia į mūsų gyvenimus, todėl labai svarbu domėtis naujovėmis, mokytis programavimo kalbų ir būti aktyviais bei suprasti, kad mokymasis visą gyvenimą turi būti ne privilegija, o būtinybė. Paskaitoje dalyvavo Panevėžio „Minties“ gimnazijos 11-12 klasių mokiniai.

Jau trečius metus Festivalyje „Erdvėlaivis žemė“ paskaitas skaito Panevėžio kolegijos Biomedicinos fakulteto studijų programos „Burnos higiena“ lektorė Rima Adomaitienė. Teoriniame ir praktiniame užsiėmime „Sveika šypsena – žinios svarbiau už nuomonę“ dalyvavo „Minties“ gimnazijos 11-12 klasių bei Panevėžio „Aušros“ progimnazijos 6 klasės mokiniai. Užsiėmimų metu buvo kalbama apie burnos sveikatą bei mitybos įtaką dantų būklei, supažindinama su dantų anatomija, dantų funkcija. Praktinių užsiėmimų metu mokiniai mokėsi taisyklingai valytis dantis, gavo vertingų patarimų, kaip prižiūrėti sveikus dantis.

Panevėžio kolegijos Biomedicinos fakulteto lektorė Vida Elijošaitienė skaitė paskaitą „Pažinkime savo kūną: žmogus skaičiais“. Žmogaus kūne tiek visko yra į ką pasižiūrėti ir ką paskaičiuoti. Panevėžio „Minties“ gimnazijos 11-12 klasių ir Panevėžio „Aušros“ progimnazijos 8 klasės mokiniai prisiminė, kad žmogaus kūnas yra galinga mašina, atliekanti įvairias sudėtingas funkcijas, tarp kurių yra kvėpavimas, dauginimasis, mityba, nereikalingų medžiagų šalinimas ir prisitaikymas prie išorės sąlygų.

Festivalyje „Erdvėlaivis žemė“ dar viena pristatyta paskaita „Projektų ABC“sulaukė didelio susidomėjimo. Mokiniai sužinojo, kad kiekviena veikla gali būti projektas, net atostogų suplanavimą galima paversti savo asmeniniu projektu. Mokiniai sužinoti apie projektus, jų rengimą ir naudą bei pabandė sukurti savo pirmą projektą nuo A iki Z. Teorinį ir praktinį užsiėmimą mokiniams vedė Socialinio fakulteto dėstytoja Deimantė Končiuvienė.

Ačiū visiems festivalio rengėjams, koordinatoriams, dėstytojmas bei aišku dalyviams, mokytojams, mokiniams.

Galimi darbdaviai: