Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio Kolegijos Biomedicinos mokslų fakulteto Socialinio darbo studijų programos komitetas organizavo renginį, skirtą Tarptautinei socialinio darbo dienai ,,Apie socialinį darbą linksmai“

2017-03-24

Panevėžio kolegijos Socialinio darbo studijų programos studentai ,,ambasadoriai“ išvyko į Panevėžio miesto ir rajono švietimo įstaigas. Kalbėjo su mokiniais apie socialinį darbą, kodėl ši specialybė yra tokia svarbi ir kuo patraukli.
Studentai Panevėžio miesto gatvėse kalbino sutiktus praeivius ir uždavė klausimą: ,,Ką jie žino apie yra socialinį darbą, socialinius darbuotojus?“ Kiekvienas sutiktas praeivis atsakęs į pateiktą klausimą buvo apdovanotas saldžia dovanėle. Studentai į kolegiją grįžo su maloniais įspūdžiais ir atsiliepimais apie atliktą apklausą.
Visa PK bendruomenė buvo kviečiama dalyvauti akcijoje ir prisijungti prie šūkio ,,Daug kojinių“. Mūvėdami dvi skirtingas spalvotas: apipieštas arba tiesiog kitaip linksmas kojines fotografavosi PK pirmo korpuso fojė (adresu: Laisvės a.23). Tokiu būdu jungėmės prie „Šviesa“ akcijos, organizuojamos Vilniaus Katedros aikštėje. Visų akcijos dalyvių bendrą nuotrauką įkėlėme į puslapį #lotsofsocks. Studentai, dėstytojai ir administracijos darbuotojai noriai jungėsi prie akcijos ir taip paminėjo Pasaulinę Dauno sindromo dieną.

Baigiantis dienai ir jos įspūdžiams artėjo dienos kulminacija – Socialinių darbuotojų konkursas!

Konkurse rungtyniavo Panevėžio socialinio darbo įstaigų socialinių darbuotojų, socialinių darbuotojų padėjėjų, Panevėžio kolegijos socialinio darbo studijų programos absolventų ir socialinio darbo studijų programos studentų komandos. Komandas sudarė po 6 narius. Kiekviena komanda atsivedė savo palaikymo komandas, kurias sudarė įstaigų darbuotojai ir jų klientai – visi tie, kurie yra nusiteikę aktyviai palaikyti savo komandą. Konkursas buvo sudarytas iš 3 dalių: namų darbo, kūrybinės ir aktyvios užduoties. Užduočių pabaigoje komisija susumavo taškus ir paskelbė nugalėtojus. Džiugu, kad I vietą laimėjo mūsų kolegijos Socialinio darbo studentų komanda. II vietą dalinosi dvi komandos: Jaunuolių dienos centras bei Panevėžio socialinių paslaugų centras, III vietą – PK absolventų komanda, o IV vieta džiaugėsi Panevėžio Šv. Juozapo globos namai.

Galimi darbdaviai: