Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kviečiame testuoti naujas EBSCO  Publishing duomenų bazes

2017-09-27

EBSCO Publishing – viena stambiausių elektroninės informacijos tarnybų pasaulyje, siūlanti daugybę įvairios tematikos duomenų bazių vartotojams socialinių, humanitarinių, medicinos ir technikos mokslų, verslo, vadybos temomis.

Iki 2017 m. lapkričio 30 d. EBSCO  Publishing siūlo testuoti  šias duomenų bazes:

Academic Search Ultimate – akademinių žurnalų, žurnalų, periodinių leidinių, pranešimų, knygų ir vaizdo įrašų derinys atitinka mokslininkų poreikius beveik visose disciplinose: nuo astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės ir raštingumo iki matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt.

Business Source Ultimate – siūlo  viso teksto žurnalus ir kitus išteklius, kurie pateikia istorinę informaciją ir dabartines verslo tendencijas, skatinančias diskusijas apie būsimus pokyčius verslo pasaulyje.

Applied Science & Technology Ultimate – suteikia STEAM studentams ir mokslininkams reikalingus išteklius, teikiant informaciją įvairiomis temomis, įskaitant dirbtinį intelektą, taikomąją matematiką, plastiką, hidroponiką, informatiką, cheminę inžineriją, energijos šaltinius ir robotų technologijas.

Humanities Source Ultimate – Skaitmeniniai ištekliai humanitarinių ir socialinių mokslų tyrėjams.

Sociology Source Ultimate – teikia informaciją besimokantiems psichologijos ir sociologijos. Temos – nuo lyties tapatybės, santuokos ir šeimos, demografijos, politinės sociologijos iki religijos ir sociokultūrinės antropologijos.

One Belt One Road Reference Source – tai visateksčių žurnalų ir leidinių rinkinys, skirtas Kinijos ekonominam projektui „Vienas diržas, vienas kelias”, įskaitant Azijos, Artimųjų Rytų ir Vidurio bei Rytų Europos dalis.

EBSCO Publishing duomenų bazėse viso teksto leidinius galima skaityti keliais formatais: PDF, HTML, yra elektroniniai vertėjai, verčiantys straipsnius į vokiečių, prancūzų, ispanų kalbas.

Duomenų bazėmis galima naudotis kolegijos tinkle ir namuose.

Dėl prisijungimo kreikitės į bibliotekos darbuotojas.

Galimi darbdaviai: