Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Būsimieji burnos higienistai supažindinti su naujausiomis burnos priežiūros technologijomis

2018-02-21

Įprasta, kad žmonės, besidomintys burnos higiena, ieško geriausių asmeninės burnos priežiūros gaminių. Tiek burnos higienistai, tiek pacientai skeptiškai žiūri į elektrinius dantų šepetėlius. Neigiamas požiūris gali susidaryti dėl netinkamo gaminių naudojimo, netinkamo valymo būdo, ar per smarkaus valymo. Nepaisant to, pacientai dažnai klausia apie elektrinius dantų šepetėlius.

Siekiant atsakyti į visus svarbius, burnos higienistams ir pacientams kylančius klausimus, į Panevėžio kolegiją buvo pakviesta Philips burnos priežiūros produktų pardavimų atstovė Ligita Urniežienė. 3 kurso burnos higienos studijų programos studentams buvo pristatyti Philips Sonicare dantų šepetėliai ir tarpdančių priežiūros priemonė Philips AirFloss. Pristatymo metu buvo akcentuojama, kad Sonic technologija naudoja elektromagnetines bandas, todėl šepetėlio šereliai atlieka 31 tūkstantį judesių per minutę. Tokia vibracija suardo apnašų sluoksnius net ir sunkiai pasiekiamose vietose, o dinaminė banga išstumia mikroorganizmus iš tarpdančių. Nors pradėję naudoti tokį dantų šepetėlį iš pradžių daugelis klinikiniuose tyrimuose dalyvavusių asmenų išsakė, kad nelabai malonu jausti vibraciją, per kelias savaites jų nuomonė pasikeitė, nes pastebėjo akivaizdų burnos sveikatos būklės gerėjimą – išnyko dantenų kraujavimas, sumažėjo dantų apnašų kaupimasis.

Pristatymo metu vyko dantų šepetėlių testavimas. Studentai galėjo pasirinkti ir išbandyti skirtingų modelių dantų šepetėlius bei šepetėlių galvutes ir įvertinti jų valymo efektyvumą, naudojo tarpdančių valymo priemonę AirFloss. Renginio metu vyko loterija, kurios metu Auksė Sadauskaitė laimėjo Philips Sonicare dantų šepetėlį.

Panevėžio kolegijos Praktinio mokymo centro Burnos priežiūros  laboratorija taip pat pasipildė Philips Sonicare burnos priežiūros priemonių pavyzdžiais. Nuo šiol laboratorijoje apsilankantys pacientai turės galimybę susipažinti su naujausiomis burnos priežiūros technologijomis.

Galimi darbdaviai: