Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos būsimieji burnos higienistai paminėjo profesinę šventę

2018-05-15

Europos periodontologų sąjunga  gegužės 12-ąją  kvietė minėti Dantenų sveikatos dieną. Net ir nežymūs dantenų pokyčiai rodo ligos progresavimą, o laiku pritaikius profilaktikos priemones galima išvengti ligos.  Burnos higienos pirmo ir antro kurso studentai gegužės 11 d. Panevėžio Laisvės aikštėje kvietė praeivius stabtelėti prie įrengtų stendų bei vykdė švietėjišką akciją – pasakojo apie dantenų sveikatą, mokė kaip pasirinkti tinkamas burnos priežiūros priemones ir kaip jas naudoti. Panevėžio miesto gyventojai buvo ne tik informuoti apie dantenų ligų profilaktiką, bet turėjo galimybę susipažinti su paprastais ir garsiniais dantų šepetėliais, tarpdančių priežiūros priemonėmis, gavo dovanų dantų pastos. UAB „Biomedika” paskolino renginiui intraoralinę kamerą, todėl susidomėjusių savo burnos sveikata renginio dalyvių dantenų būklė buvo įvertinta apžiūrint šiuo įrenginiu. Pastebėta, kad nors gyventojai pasirenka tinkamas burnos priežiūros priemones, tačiau jas naudoja nereguliariai, todėl jų dantenų sveikata nėra gera. Ir ateityje turėtų būti vykdomos tokio pobūdžio informavimo akcijos, kurios paskatintų gyventojus labiau atkreipti dėmesį į dantenų sveikatą.

Renginio dieną Kolegijoje apsilankė ir vaikai iš Panevėžio lopšelio darželio „Draugystė”, kuriems pirmo kurso burnos higienistai parodė Praktinio mokymo centre esančią burnos priežiūros laboratoriją, supažindino su odontologijos kabinete esančiais įrenginiais bei vedė pamokėlę apie dantų priežiūrą. Tikimės, kad šis renginys suteikė vaikams drąsos ir padėjo nugalėti odontologijos kabineto baimę.

Renginį paįvairino rėmėjai: UAB „Biomedika”, UAB „Herba humana”, UAB „GSK” bei Philips Sonicare, kurie suteikė informacinių bei burnos priežiūros priemonių. Dėstytojų ir studentų vardu dėkojame už bendradarbiavimą.

Galimi darbdaviai: