Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Galimybės tobulėti su ERASMUS+ programa

2018-06-14

Panevėžio kolegijos Tarptautinių ryšių, marketingo ir projektų skyriaus darbuotojos – Jovita Kaziukonytė ir Neringa Stankevičienė šių metų gegužės 28 – birželio 1 dienomis dalyvavo ERASMUS+ darbuotojų mobilumo programoje Turkijos Respublikoje, Ordu mieste. Ši veikla darbuotojoms leido įgyti praktinių įgūdžių, tinkamų dabartiniam darbui ir tolimesniam profesiniam tobulėjimui. Stažuotės metu aplankytas Panevėžio kolegijos partneris – Ordu universitetas. Mokymo įstaigoje vyko susitikimai su universiteto vadovu prof. dr. Tarık YARILGAÇ, administracijos darbuotojais, studentais ir dėstytojais. Susitikimų metu buvo pristatyta Panevėžio kolegija, Lietuva, diskutuota apie tolimesnes bendradarbiavimo galimybes, bendrus projektus. Po dalykinių susitikimų vyko kultūrinis šalies pažinimas, kurio metu aplankytas Ordu miestas ir jo apylinkės.

Pagrindinis stažuotės tikslas – Panevėžio kolegijos III kurso bendrosios praktikos slaugos studijų programos studenčių Simonos Milinauskaitės ir Gretos Keburytės praktikos vietos monitoringas. Merginu praktika truko 2 mėnesius, jos metus jos atliko įvairias joms skirtas užduotis Ordu ligoninėje. Praktika studentėms praplėtė akiratį ir leido pažinti bei įvertinti kitą bendravimo bei darbo kultūrą. ERASMUS+ praktika ir jos metu įgyta patirtis suteikia drąsos, ryžto ir pasitikėjimo savimi siekti užsibrėžtų gyvenimo tikslų. Stažuotės metu aptartos platesnės bendradarbiavimo galimybės ir kitų studijų programų studentams atlikti praktiką ar studijuoti Ordu universitete. Tikimasi, kad vis įvairesnių studijų programų studentai ir absolventai pasinaudos galimybe išvykti studijuoti ar atlikti praktiką į svečias šalis.

Panevėžio kolegijos studentai studijavę ar atlikę praktiką užsienyje džiaugiasi, kad ERASMUS+ studijos juos subrandino kaip asmenybes, jie įgijo savarankiškumo, jų gyvenimuose atsivėrė kitokios galimybes. Tokį pasirinkimą jie rekomenduotų kiekvienam studentui, norinčiam pažinti ir tobulėti.

Galimi darbdaviai: