Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos studijų programa – pretendentė gauti „Investor‘s Spotlight“ kokybės ženklą

2019-05-03

Šio proceso, kurį koordinuoja „Investuok Lietuvoje“,  tikslas – tobulinti investuotojams aktualias studijų programas ir padėti užmegzti bendradarbiavimo santykius tarp sektoriaus įmonių ir aukštųjų mokyklų.

Gegužės 2 d. įvyko pirmasis peržiūros grupės susitikimas su kolegijos atstovais, turinčiais kompetencijas ir įgaliojimus keisti programos turinį, studijų planą ir  įgyvendinti pokyčius studijų dalykuose pagal suformuotas rekomendacijas.

Studijų programos komiteto pirmininkė Rima Strelčiūnienė susitikimo metu pateikė  regionų plėtros projektų vadovei Birutei Kurbanovaitei bei darbdavių ir galimų investuotojų atstovams informaciją apie studijų programos turinį, studijų planą, dalykų turinį.  Studijų programos dėstytojai diskutavo su darbdaviais apie studijų programos turinio atitikimą darbo rinkos poreikiams.

Pasak Panevėžio kolegijos Technologijos mokslų fakulteto dekanės Birutės Dalmantienės vien pretendavimas į „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklą yra  reikšmingas įrodymas, kad studijų programa ir ją baigę specialistai tenkina rinkos, verslo įmonių lūkesčius ir parodo kolegijos bei verslo sėkmingo bendradarbiavimo rezultatą.

„Elektros ir automatikos įrenginių programa neatsitiktinai pasirinkta kaip pretendentė gauti „Investor‘s Spotlight“ kokybės ženklą. Elektros ir automatikos srities specialistų paklausa išlieka viena didžiausių ne tik Panevėžyje, bet ir visoje šalyje, o artimiausiu metu sektoriuje pranašaujamas darbo vietų augimas lems tolesnį inžinierių profesionalų trūkumą. Atsižvelgiant į šias rinkoje numatomas tendencijas, Panevėžio kolegija nuo šių metų rudens bus vykdoma nauja „Elektromechanikos“ studijų programa“, – teigė fakulteto dekanė.

Galimi darbdaviai: