Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Technologijos mokslų fakulteto dėstytojų vizitas Inönü universitete

2019-05-20

Gegužės 12–17 dienomis Technologijos mokslų fakulteto dėstytojos  Jovita Kaupienė, Zita Kasperiūnienė ir Birutė Dalmantienė pagal Erasmus+ mainų programą buvo išvykusios dėstymo vizitui į Inönü universitetą (Turkija).  Lektorės skaitė paskaitas Inžinerijos fakulteto  Elektros ir elektronikos ir Statybos inžinerijos studijų krypčių studentams.

Inönü universitetas įsikūręs šalia Malatya miesto centrinėje Turkijos dalyje. Universiteto miestelyje, iš visų pusių apsuptame kalnų,  studijuoja apie 20 tūkst. studentų, dirba 7 tūkst. darbuotojų, o kartu su  institutais ir profesinio rengimo centrais universitetas priskaičiuoja 48 tūkst. studentų, tarp jų – virš tūkstančio užsieniečių.

Panevėžiečių dėstytojų grupė buvo pirmieji Lietuvos atstovai, atvykę į Inönü universiteto Inžinerijos fakultetą ir sulaukė nuoširdaus  dekano bei  įvairių fakulteto padalinių vadovų susidomėjimo. Ramadano mėnesio tradicijos koregavo įprastą  akademinės dienos ritmą.  Tačiau fakulteto vadovų ir dėstytojų iftaras – bendra gausi vakarienė nusileidus saulei ir betarpiškas bendravimas – buvo vienas stipriausių vizito įspūdžių.

Šiuo metu Panevėžio kolegijos Technologijos mokslų fakultete studijuoja du Inönü universiteto studentai, 2018 metų pavasario semestre Elektros ir automatikos įrenginių studijų programoje studijavo 4 būsimi elektros inžinerijos specialistai iš Inönü. Susitikimas su šiais studentais ir jų dėstytoju buvo labai nuoširdus ir tęsėsi pasibaigus akademiniams renginiams.

Galimi darbdaviai: