Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Europos burnos higienistų susitikimas Prahoje

2019-05-22

2019 m. gegužės mėn. 15-17 dienomis Prahoje vyko Europos burnos higienistų federacijos (EDHF) ir kompanijos Pierre Fabre Oral Care organizuotas susitikimas, kurio tikslas – tobulinti Europos burnos higienistų profesinę kvalifikaciją.

Panevėžio kolegijos lektorė Rima Adomaitienė taip pat buvo pakviesta į šį renginį.

Burnos higienistai ir gydytojai odontologai į Prahą atvyko iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Olandijos, Portugalijos, Rumunijos, Švedijos.

Viešbučio Hotel Pyramida konferencijų centre vyko konferencija, kurios metu buvo pristatyta Pierre Fabre Oral Care kompanijos idėja rūpintis Europos burnos higienistų kvalifikacijos kėlimu. Tai jau trečiasis toks susitikimas, kurio metu buvo pristatyta nuotolinio mokymo platforma, suteikianti galimybę nacionalinių burnos higienistų draugijų nariams naudotis platformoje pateikiama informacija.

EDHF prezidentė Yvonne Nyblom pristatė Europos burnos higienistų federacijos aktualijas ir pasidžiaugė, kad tai puiki galimybė gauti svarbią, naudingą informaciją apie burnos ligas ir jų prevenciją. Gydytojas periodontologas dr. Jean Louis Giovannoli skaitė paskaitą apie periimplantito prevenciją ir gydymą, kuri ypač aktuali pastaruoju metu, kai dantų implantacijos mastai didėja.

Konferencijoje buvo pristatyti Pierre Fabre Oral Care gaminami burnos priežiūros produktai, supažindinta su naujausiais įmonės gaminiais.

Vėliau konferencijos dalyviai buvo pakviesti prisijungti prie jau sukurtos mokymo platformos ir ją išbandyti.

Džiaugiamės, kad ir Lietuvos burnos higienistų draugijos nariams atsiranda vis daugiau galimybių pagilinti žinias inovatyviais būdais. Naudotis platforma galės tik Lietuvos burnos higienistų draugijos nariai. Lietuvos burnos higienistų draugija yra Europos burnos higienistų federacijos narė. Ši narystė suteikia papildomą galimybę Lietuvos burnos higienistų draugijos nariams kelti profesinę kvalifikaciją nuotoliniu būdu.

Dėkojame UAB „Orivas“, kurie atstovauja Piere Fabre Oral Care gaminamus produktus bei prisideda prie Lietuvos burnos higienistų mokymo.

 

Rima Adomaitienė
Lektorė, burnos higienistė

PANEVĖŽIO KOLEGIJA

Galimi darbdaviai: