Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Stojantieji tiesioginio priėmimo metu jau dabar gali pasirašyti studijų sutartis

2019-07-24

Nors bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas pirmasis etapas baigėsi tik pirmadienį, o kvietimai studijuoti stojantiesiems bus siunčiami liepos 26 d., tačiau jau dabar Panevėžio kolegijos studentų priėmimo tarnyba sulaukia būsimų studentų klausimų, ar dar galima stoti į Panevėžio kolegiją.

Panevėžio kolegijos studentų priėmimo tarnyba besidominčius studentus informuoja, kad pasibaigus pirmajam etapui visi norintys ir toliau gali teikti prašymus studijuoti tiesioginio priėmimo metu.

Tiesioginio priėmimo metu galima pretenduoti į valstybės nefinansuojamas studijų vietas. Pateikę Panevėžio kolegijos priėmimo tarnybai išsilavinimo dokumentus ir atitinkantys stojimo reikalavimus, stojantieji jau dabar gali pasirašyti studijų sutartis. Tiesioginis priėmimas vyks ir pasibaigus bendrajam priėmimui į tas studijų programas, kuriose bus likę laisvų studijų vietų.

Stojantiems į valstybės nefinansuojamas vietas reikia būti išlaikius bent vieną valstybinį brandos egzaminą, jei vidurinis išsilavinimas įgytas 2018 ar 2019 m.. Jei vidurinis išsilavinimas įgytas anksčiau, pakanka turėti brandos atestatą. Konkursinis balas turi būti ne žemesnis negu 4,3 balo.

Perėjimas iš kitų aukštųjų mokyklų, priėmimas į aukštesnius kursus, įskaitant turimą išsilavinimą ar neformaliuoju būdu įgytas kompetencijas – šiais būdais taip pat galima tapti Panevėžio kolegijos studentu.

Panevėžio kolegija šiemet siūlo daugiau nei 15 studijų programų sveikatos, inžinerijos, informatikos, verslo ir viešosios vadybos bei socialinių, teisės ir ugdymo mokslų srityse. Rinktis tikrai yra iš ko!

Kasmet gausus būrys Panevėžio kolegijos studentų išvyksta atlikti praktikos ar studijuoti į įvairias užsienio šalis pagal mainų programą Erasmus+, kelionės ir gyvenimo išlaidos jiems yra kompensuojamos. Puiki proga pasinaudoti galimybe pažinti kitas kultūras, patobulinti užsienio kalbų įgūdžius ir susirasti naujų draugų.

Studijas Panevėžio kolegijoje studentai gali suderinti su darbu. Nemaža dalis studentų įsidarbina jau studijų metu, atlikdami praktikas.

Pildyti prašymus tiesioginiu priėmimo būdu galima Panevėžio kolegijoje adresu Laisvės a. 23 – 117, Panevėžys.

 

Galimi darbdaviai: