Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos konferencijoje – mokslo ir studijų galimybės globalizacijos sąlygomis

2019-10-14

Panevėžio kolegijoje vyko tarptautinė konferencija „Mokslo ir studijų tendencijos globalizacijos sąlygomis“. Tai jau septintoje tarptautinė mokslinė konferencija Panevėžio kolegijoje.

Tarptautinės konferencijos partneriai – Kolpingo kolegija, Daugpilio universitetas (Latvija), Konino valstybinė aukštoji mokykla (Lenkija), Ordu Universitetas (Turkija), Turība universitetas (Latvija), Lodzės universitetas (Lenkija).

Konferencijos „Mokslo ir studijų tendencijos globalizacijos sąlygomis“ metu pranešėjai iš Lietuvos ir Europos dalinosi įžvalgomis apie globalizacijos poveikį technologijų, biomedicinos ir socialinių mokslų srityse.

Suburia įvairių sričių mokslininkus

Konferencijos mokslinio komiteto narys, Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotojas mokslui ir plėtrai dr. Donatas Bakšys aiškino, ko siekiama tarptautine tęstine moksline konferencija.

„Siekiama suburti įvairių sričių mokslininkus tyrėjus, besidominčius globalizacijos iššūkiais mokslui ir studijomis. Konferencijos dalyviams – vertinga apžvelgti esamas akademinių tyrimų, susijusių su platesniu globalizacijos poveikiu visuomenei ir ekonomikai, tendencijas, aptarti pasiūlymus ir įžvalgas sprendžiant globalizacijos iššūkius“, – teigė dr. D. Bakšys ir sakė, kad Kolegija – pagrindinė konferencijos organizatorė.

Įtakos pasekmės

Pasak Kolegijos direktoriaus pavaduotojo mokslui ir plėtrai, pati konferencija ir jos pavadinimas verčia galvoti apie globalizacijos įtaka mokslui.

„Globalizacijos iššūkiai pakankamai dideli. Pranešimai buvo įdomūs ir svarbūs. Juos skaitė pranešėjai iš Portugalijos, Lenkijos, Latvijos. Pranešimuose akcentuotas globalizacijos poveikis ir įtaka mokslui. Kalbėta apie šiuolaikinę mokymosi formą – virtualų mokslą. Tai globalizacijos pasekmė ir naujas mokymo metodas“, – kalbėjo dr. D. Bakšys.

Išlaikyti charakterį

Mokslo įstaigos vadovo pavaduotojas pasidžiaugė „Kurk Lietuvą“ projekto vadovės Monikos Miniotaitės pranešimu.

„Ji kalbėjo ir pristatė Panevėžio regiono specifiką. Monika pagrindė regiono specializaciją, nes kiekvienas regionas turi savo specifiką, kurią turi išlaikyti, kad neišnyktų. Žmonės turi atrasti save ir kurti savo regiono charakterį“, – kalbėjo D. Bakšys ir tęsė:

„Panevėžio kolegija, kadangi yra regiono aukštoji mokykla ir jį atstovauja, todėl rengia specialistus, reikalingus regionui. Mūsų sritys – socialiniai, biomedicinos ir technologijos mokslai. Mokome viso to, ko reikia Panevėžio regionui, kad jis išlaikytų charakterį.“

Pranešimai publikuojami

Pasiteiravus, kaip bus publikuojama mokslinės konferencijos medžiaga, dr. D. Bakšys paaiškino:

„SCEDU’2019 skirta ne tik mokslinių tyrimų rezultatų aptarimui, bet ir platesnėms, tiek mokslinėms, tiek praktinėms diskusijoms globalizacijos fenomeno požiūriu. Konferencijos pranešimai bus publikuojami tarptautinėje duomenų bazėje (CEEOL) referuojamame moksliniame žurnale „Taikomieji tyrimai studijose ir praktikoje – Applied Research in Studies and Practice.“

Galimi darbdaviai: