Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Etikos komisijos pirmininkė dalyvavo konferencijoje „Etika akademinėje aplinkoje 2019″

2019-10-18

2019 m. spalio 15 d. Lietuvos Respublikos akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba, siekdama paminėti Pasaulinę etikos dieną, surengė konferenciją „Etika akademinėje aplinkoje 2019″. Pasaulinė etikos diena minima spalio 16 d., o jos tikslas – atkreipti dėmesį į nesavarankišką rašto darbų rengimą, kuris yra šiandienos studijų didžiausia problema. 

Konferencijoje dr. L. Tauginienė pristatė pranešimą apie autorystės ir bendraautorystės kriterijus, G. Židonė apžvelgė autorystės pažeidimus Vokietijoje ir Lietuvoje, analizavo produktyviausių profesorių publikavimosi aspektus. K. Kapočiūtė pristatė netikrų mokslo renginių atpažinimo gaires. 
Toliau renginyje vyko diskusija „Ar akademinė etika yra šių laikų aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų dimensija?“, kurios metu buvo ieškoma atsakymų, kas prisiima atsakomybę už akademinės etikos skatinimą, jos nuostatų įgyvendinimą, kaip akademinę etiką formuoja aukštosios mokyklos, su kokiais iššūkiais susiduria jaunieji tyrėjai ir studentai bei kuo jie gali būti naudingi kuriant sąžiningesnę akademinę aplinką.  
Konferencijoje dalyvavo Panevėžio kolegijos Etikos komisijos pirmininkė, lektorė Rima Adomaitienė.

Galimi darbdaviai: