Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijos atstovių vizitas viename konkurencingiausių Turkijos universitetų

2019-12-03

Šių metų lapkričio 11-15 dienomis Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms dr. Daiva Beržinskienė-Juozainienė ir kolegijos Vadovybės atstovė kokybei dr. Dalia Susnienė  pagal ERASMUS + programą dėstymo vizitui vyko į Turkiją. Çanakkale Onsekiz Mart universitetą (COMU). Šis universitetas yra vienas konkurencingiausių Turkijos universitetų, kuriame studijuoja apie 49 790 studentų, tame tarpe šiuo metu COMU studijuoja  apie 1587 tarptautinių studentų iš 63 skirtingų šalių.

Vizito metu dėstytojos vadybos ir ekonomikos studentams skaitė paskaitas aktualiomis temomis „Migracija procesai: iššūkiai, šiuolaikinės tendencijos, problemos, sprendimai“ ir „Inovacijos darniai plėtrai“. Studentams buvo pristatyta Panevėžio kolegija, bei aptartos galimybės atvykti studijuoti pagal „Erasmus+“ mainų programą. Tarp studentų, dalyvavusių paskaitose buvo ir tokių, kurie jau lankėsi Lietuvoje ir viešėjo Panevėžyje. Diskusijų metu studentai patvirtino faktą, kad Lietuva graži šalis, o ir atvykti trumpoms studijoms tikrai naudinga.

Vizito metu COMU universitete vyko pasaulinis intelektualiojo turizmo kongresas, kuriame dalyvavo, ir pranešimus skaitė mokslininkai iš JAV, Kinijos, Kroatijos, Indijos, Italijos, Lietuvos, Malaizijos, Graikijos bei Turkijos. Vienoje iš  sekcijų, kuriai moderavo dr. Dalia Susnienė buvo diskutuojama apie inovatyvių  technologijų taikymą turizmo ir socialiai atsakingo verslo sektoriuje.

Galimi darbdaviai: