Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijos veidai: Iveta Jasiūnaitė

2020-04-29

Panevėžio kolegijos buhalterinės apskaitos antrojo kurso studentė Iveta Jasiūnaitė nė nesuabejoja: studijų metai prabėgs linksmai ir su daug įvairių žinių bei patirčių. Aktyviai įsiliejusi į bendruomenę, ji atvirauja, jog nuo išvykimo studijuoti į kitą miestą ją sustabdė tik viena – teatro užsiėmimai.

„Visada buvau arti teatro, todėl labai džiaugiuosi priklausydama Panevėžio kolegijos studentų bei alumniečių teatrui“, – šypteli scenai neabejinga studentė.

Ji pripažįsta teatre įgavusi drąsos ir sau pačiai atsiskleidusi dar neregėtomis spalvomis, atradusi tikrų draugų.

„Mes ne tik statome spektaklius, kurie yra įdomūs ir intriguojantys, bet ir dažnai pramogaujame, išlekiame pasisėdėti, atsigerti arbatos net su pačia režisiere Daiva Andrašūniene – visi esame šeima ir nė vieno neišskiriame“.

Tai, jog nepakėlė sparnų į kitą miestą, lėmė ir tai, jog mokslo įstaiga buvusi čia pat, arti namų, o kur kas mažesnis studentų skaičius nei didmiesčiuose, bylojo apie dėmesį studentams ir galimybę dirbti, gilintis į medžiagą nedidelėmis grupėmis.

„Dėstytojai didelį dėmesį skiria studentams, taip atsiranda daug artimesnis ryšys per kurį lengva pasisemti įvairios patirties ir gauti atsakymus į įvairius rūpimus klausimus“, – pastebi.

Tobulėti ir kaupti ne tik mokslo, bet ir gyvenimišką patirtį I. Jasiūnaitei padeda ir jos pačios asmenybė. Mergina pasakoja, jog stengiasi dalyvauti kiekvienoje kolegijos siūlomoje veikloje. Ir nors pati yra dirbanti, sako, jog esant norui, viską įmanoma suderinti.

„Spėju ir paskaitose sudalyvauti, ir viską atsiskaityti laiku, jau nebekalbu apie kitus užsiėmimus, konkursus ar teatrą.“

Nuo pat pirmojo kurso ji įsitraukė į verslumo bei kūrybiškumo projektus, o viename jų kartu su komanda „Forever young“ pavyko užimti net antrąją vietą.

Studentė iki šiol šiltai prisimena patirtį dalyvaujant verslumo projekte, kurio komandą sudarė penki nariai ir dėstytojas Česlovas Bartkus. Mergina sako, jog tąsyk pasijutęs tikras komandinis darbas, kurį papildė juokas, gerai praleistas laikas.

„Tai tik dar vienas iš faktorių patvirtinantis, kad neapsirikau pasirinkdama Panevėžio kolegiją, nes visi yra tikrai draugiški, o su dėstytojais galima bendrauti kaip su draugais, niekas nežiūri iš aukšto“, – atkreipia dėmesį I. Jasiūnaitė.

Ji pasakoja, jog pačią visada žavėjo darbas įmonėje, kurioje gausu dokumentų, skaičiavimų, todėl ir buhalterinės apskaitos studijos į jos gyvenimą atėjo neatsitiktinai.

„Man labai patinka aritmetinė matematika, o ten paskaičiavimų – tikrai netrūksta. Todėl nesigailiu pasirinkusi šias studijas, nes esu savo rogėse ir su mielu noru einu į paskaitas“, – sako ji.

Iveta įsitikinusi, jog ši studijų kryptis leis jai nesunkiai įsilieti į darbo rinką, nes ši specialybė yra paklausi.

„Buhalterių yra dažnai ieškoma, o ypač tų, kurie yra geri specialistai. Pabaigus kolegiją, manau, tikrai galima tokiu tapti: jau dabar įgavau daug žinių, jaučiu kaip nuolat tobulėju.“

 

Galimi darbdaviai: