Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijos veidai: Kornelija Varanavičiūtė

2020-05-06

Grupės seniūnė, studentų atstovybės ir akademinės tarybos narė – šie žodžiai apibūdina grožio terapijos studijų programos antrojo kurso studentę Korneliją Varanavičiūtę. Mergina prisipažįsta, jog besimokydama mokykloje skyrė mažai dėmesio mokslams, tačiau įstojusi į Panevėžio kolegiją suprato, jog jai yra duotas antras šansas keistis.

Kornelija drąsiai prisipažįsta, jog ji nebuvo iš stropiausiųjų gretų, o balai nedžiugino ir pačios. Mergina ne iš karto pasiryžo tęsti mokslus – į Panevėžio kolegiją ji įstojo tik padariusi vienerių metų pertrauką.

„Labai jaudinausi, nes galvojau, jog neatlaikysiu krūvio, kad bus pernelyg sunku. Tačiau įstojusi į kolegiją supratau, jog man yra suteiktas dar vienas šansas, ėmiau labiau pasitikėti savimi. Dėstytojai, kurie su dideliu noru perduoda savąją patirtį studentams, žmonės, kurie siekia tapti gerais specialistais – jau vien todėl verta stoti į Panevėžio kolegiją, nes čia gali būti tavo karjeros pradžia“, – šypteli ji.

Dabar Kornelija – aktyvi studentė, kuri skuba dalyvauti įvairiose veiklose. Jau pirmaisiais studijų metais ji pradėjo domėtis užklasine veikla vien tam, kad studijų metai praeitų linksmai ir neužmirštamai. Dabar ji sako besidžiaugianti esanti viena iš bendruomenės narių, kuri, net ir bijojusi naujovių, sugebėjo paleisti savo baimes ir atrasti kitokią save.

Studentė pasakoja, jog vienas didžiausių jos pomėgių – vizažas, todėl ir jos pasirinkimu tapo ne kas kitą, o grožio terapijos studijos.

„Stojau į tokią specialybę tam, jog galėčiau savo pomėgį paversti darbu. Mėgstu paskaitas, kuriose turiu galimybę atlikti makiažą, nes žinau, jog tokiu būdu galėsiu realizuoti save sukuriant naują įvaizdį“, – sako.

K. Varanavičiūtė pasakoja, jog nuo mažų dienų mėgo dažyti savo lėles, o kiek paūgėjusi – ir mamos drauges. Nors pirmieji bandymai buvo nemenkas iššūkis, vienuoliktoje klasėje ji galutinai apsisprendusi žengti grožio pasaulio link, o prieš įstojant į aukštąją mokyklą ji netgi pabaigusi pirmuosius profesionalaus vizažo kursus.

Studentė save laiko aktyvaus būdo mergina, nes jai nuolat norisi ką nors nauja sužinoti, išmokti, dalyvauti naujose veiklose, išmėginti save realizuoti ten, kur nė nemanė. Kornelija įsitikinusi: svarbu tarp mokslo ir laisvalaikio atrasti aukso vidurį, tačiau tik motyvuotas žmogus gali lengvai suderinti pramogas ir studijas.

O štai kiekviena Kornelijos diena yra savaip įdomi: pilna žinių, renginių, naujų pažinčių ir veiklų, kuriose iki tol nedalyvauta.

„Kiekviena diena man yra smagi, nes atsikėlus ryte nežinai, kas tavęs laukia. Bet, jei reikėtų pasirinkti vieną patį geriausią nutikimą kolegijoje, pirmą vietą skirčiau studentų astovybei – PankoSa. Tapusi organizacijos dalimi susiradau nemažai naujų draugų, įgijau naujos patirties ir atradau save kitoje vietoje, tapau komandos dalimi“, – sako ji.

 

Galimi darbdaviai: