Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

PANEVĖŽIO KOLEGIJOS IMITACINĖMS BENDROVĖMS – AUKŠČIAUSI APDOVANOJIMAI

2020-11-16

Lapkričio 12-ąją Panevėžio kolegijos imitacinių bendrovių „Suvenyras“ ir „Stilius“ komandos (BA-19 grupė) dalyvavo 24-oje tarptautinėje nuotolinėje imitacinių bendrovių mugėje „Verslo jungtys – raktas į sėkmę“.

Ypatinga sėkmė nusišypsojo IB „Suvenyras“ komandai (vadovė Ana Samuilova). BA-19 gr. studentės Andrikytė Reda, Bartoševičiūtė Karolina, Čikštaitė Viktorija, Konoržiauskaitė Reda, Mušeikytė Indrė, Padaigytė Toma ir Riliškytė Deimantė nominacijoje „Gebėjimas geriausiai pateikti verslo idėją 2030 tarp Aukštųjų mokyklų IB“ pelnė auksą, o pati IB „Suvenyrasׅ“ tapo „Auksinė mugės imitacinė bendrovė“.

Geriausiomis vadybininkėmis tarp Aukštųjų mokyklų IB pripažintos studentės Bartoševičiūtė Karolina ir Čikštaitė Viktorija.

Aukštus įvertinimus pelnė ir IB „Stilius“ komanda (vadovė Sandra Žukauskienė). BA-19 gr. studentės Černiauskaitė Austėja, Danylienė Inga, Glušokienė Karolina, Juozapavičienė Rita, Klimavičiūtė Otilija, Krivickaitė Julija ir Subačiūtė Karolina nominacijoje „Gebėjimas bendrauti ir bendradarbiauti tarp aukštųjų mokyklų IB“  buvo įvertintos sidabru, o pati IB „Stilius“ tapo „Sidabrinė mugės imitacinė bendrovė“.

Iš viso komandos pasirodė net septyniose skirtingose mugės veiklose, pritraukusiose apie 200 dalyvių iš Lietuvos, Ispanijos, Italijos, Bulgarijos, Vokietijos ir Slovakijos.

Prisijungusių Aukštųjų mokyklų IB praktikantai ir profesinių bei bendrojo lavinimo mokyklų atstovai atskirose sesijose pristatė savo IB, jos produktus, verslo idėją 2030 ir atsakė į vertinimo komisijos klausimus.

IB vadovai dalyvavo seminare „Meduolis ar botagas: kas keičia mūsų ekonominius sprendimus?“, kurį vedė LLRI Švietimo centro vadovė M. Vyšniauskaitė, o IB praktikantų laukė intriguojantis konkursas „Verslo provokacija“, į kurį įsitraukė net 16 skirtingų įmonių. Studentai nurodytu laiku skambino duotos verslo įmonės atstovui, kad sužinotų atsakymus į užduotyje pateiktus probleminius klausimus ir pristatytų vertinimo komisijai jos sprendimo būdus.

Lietuvos IB susitikimai su užsienio imitacinėmis bendrovėmis vyko visą dieną. Susitikimų metu IB praktikantai turėjo pristatyti savo įmonę ir reklamuoti firmos prekes (anglų kalba). O štai paskutinę valandą, kai vertinimo komisija skaičiavo balus ir rinko nugalėtojus, vyko laisvai dalyvių moderuojama prekyba tarp Lietuvos ir užsienio imitacinių bendrovių, kurių sandorių rezultatus skaičiavo Vilniaus kolegijoje veikianti imitacinė bendrovė „VIKO Bankas“.

Bendrojo lavinimo ir profesines mokyklas vertino: R. Mastianec, įmonės „Gyvižaislai“ vadovė; R. Kuktelionienė, UAB „Novameta“ pirkimų vadovė, S. Žukauskienė, Imitacinės bendrovės „Stilius“ vadovė. Aukštąsias mokyklas vertino: Mokslų daktaras T. Gudaitis, UAB Swedbank  Investicijų valdymo vadovas, G. Juknevičius, Interneto parduotuvių savininkas, IT specialistas, Z. Sakavičienė, IB „Aitvaras“ vadovė, K. Saprykina, IB „Spindulys“ vadovė. Užsienio dalyvius vertino: A. Saibutytė, Danske bank AML specialistė, S. Ežerskienė, IB „Studauto“ vadovė, R. Narkūnienė, IB „Interjeras“ vadovė. Konkursą „Verslo provokacija“ vertino: N. Kašėtienė, Vilniaus kolegijos Ekonomikos fakulteto lektorė, A. Sadauskis, Vilniaus kolegijos direktorės pavaduotojas ekonomikai,  Vilniaus kolegijos Ekonomikos fakulteto lektorius ir D. Mika, AB Šiaulių banko Vilniaus region ir filialo privačių klientų direktorius.

Mugės dalyviai taip pat klausėsi praktikantų sukurtų reklamų, žiūrėjo IB vaizdo pristatymus, dalyvavo interaktyviuose protmūšiuose.

 

Parengė IB „Suvenyras“ vadovė Ana Samuilova.

Galimi darbdaviai: