Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

BIBLIOTEKOS KNYGŲ SKOLINIMO IR KITŲ PASLAUGŲ TEIKIMO PER KARANTINĄ TVARKA (ATNAUJINTA)

2021-02-10

Bibliotekos knygos skolinamos tik iš anksto jas užsakius kolegijos el. paštu arba per elektroninį katalogą ir gavus bibliotekos darbuotojos atsakymą, kuriame nurodomas konkretus knygų atsiėmimo laikas. Vartotojai aptarnaujami tik su veido apsaugos priemonėmis. Neaptarnaujami vartotojai, kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz. karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).

Kaip užsakyti knygas

• Kolegijos elektroniniame kataloge susirandate reikalingą knygą ir pasitikslinate, ar yra laisvų egzempliorių. Juos suradę, knygas galite užsakyti ir laukti el. laiško iš bibliotekos darbuotojos, kuriame bus informacija apie atsiėmimo sąlygas.
• Jeigu knygas užsakote el. paštu biblioteka@panko.lt laiške turite nurodyti: savo vardą ir pavardę, reikalingų knygų sąrašą (sąraše turi būti knygos pavadinimas, autorius(iai), pageidautina ir leidimo metai).
• Knygos, kurių išdavimo sąlygose parašyta Skaitykloje, į namus neskolinamos. Jas galime išduoti tik savaitgaliui, švenčių dienoms. Dėl šių knygų pasiėmimo ir grąžinimo sąlygų tariamasi kiekvienu atveju individualiai su bibliotekos darbuotoja.

Kaip pasiimti knygas

• Pasiimti užsakytas knygas galite 1 (Laisvės a.23) ir 7(Klaipėdos g.29) korpusų vestibiuliuose el. laiške su bibliotekos darbuotoja suderinę knygų atsiėmimo laiką.

Knygų skolinimo sąlygos

• Įprastai knygos išduodamos 1 mėnesiui. Jeigu knygų egzempliorių biblioteka turi pakankamai, po mėnesio nereikalausime jų grąžinti, tačiau knygas būtina prasitęsti prisijungus prie savo paskyros per bibliotekos elektroninį katalogą. Jungtis reikia su AKADIS slaptažodžiu. Jungiantis pirmą kartą jį būtina atnaujinti.
• Nesijaudinkite dėl priskaičiuojamų delspinigių už laiku negrąžintas knygas. Biblioteka kol kas jų nerenka.

Knygų grąžinimo sąlygos

• Nebereikalingas knygas prašome grąžinti, nes jų galbūt reikia kitiems. Knygas reikia atnešti į kolegijos 1 (Laisvės a.23) arba 7(Klaipėdos g.29) korpusų vestibiulį ir palikti tam skirtoje vietoje. Knygos bus nuskenuotos, keletą dienų bus karantinuojamos, o po to išdėliojamos į lentynas.

Spausdinimo paslauga

• Mokama spausdinimo paslauga teikiama tik atsiuntus spausdinamą savo rašto darbą į biblioteką el. paštu biblioteka@panko.lt. Biblioteka informuos, kada jūsų darbas bus atspausdintas ir nurodys laiką kada ateiti jo pasiimti. Atsiskaitymas už paslaugą įprastai bankinėmis kortelėmis.

Informacijos paieška

• Informacijos paieškai kursiniams bei baigiamiesiems darbams siūlome naudotis virtualia biblioteka, bibliotekos prenumeruojamomis e. knygomis, mokslinės informacijos duomenų bazėmis bei atviros prieigos elektroniniais ištekliais. Kolegijos prenumeruojamų e. knygų sąrašus ir daugiau informacijos apie elektroninius išteklius rasite čia.

Jeigu nerandate studijoms ar rašto darbui reikalingos e. knygos, bet ji yra VGTU, KTU, Vitae Litera, VDU, KVK, KU e. knygų platformose, kreipkitės. Stengsimės, kad reikalingos knygos prieiga būtų atverta.

SVARBU Prie kolegijos prenumeruojamų elektroninių išteklių reikia jungtis per VMA, naudojantis VPN paslauga. Kilus nesklandumams kreipkitės el. paštu biblioteka@panko.lt, arba
tel.: 8 45 46 68 47.

Galimi darbdaviai: