Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Paaiškėjo, kokie darbai vyksta ant Panevėžio kolegijos stogo

2021-03-19

Panevėžiečiai stebisi, kad ant Panevėžio kolegijos stogo kyla konstrukcijos ir vaikštinėja ryškiai apsirengę su apsaugos priemonėmis darbininkai.

Į naujienų portalo JP redakciją laišką parašęs panevėžietis Jonas klausė, gal Panevėžio kolegija statosi priestatą. […]

Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotojas mokslui ir plėtrai dr. Donatas Bakšys paaiškino, kad kolegija vykdo projektą „Energetinių procesų studijų ir inovacijų centras“.

„Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir įgyvendinama priemonė „Studijų aplinkos ir infrastruktūros koncentravimas, tobulinimas ir informacinių technologijų plėtra“. Projektas yra orientuotas į Panevėžio kolegijos studijų ir mokslo aplinkos gerinimą ir kokybę“, – aiškino apie vykstančias permainas D. Bakšys.

Pasak mokslo įstaigos direktoriaus pavaduotojo mokslui ir plėtrai, atsižvelgiant į Panevėžio regiono ir šalies darbo rinkos poreikius, yra modernizuojama inžinerijos krypties studijų ir mokslinių taikomųjų tyrimų bei eksperimentinės plėtros infrastruktūra.

„Energetinių procesų studijų ir inovacijų centre bus įrengtas apie tūkstančio kv. metrų modernių laboratorijų kompleksas. Bus įrengtos Automatikos, Inžinerinių sistemų, Valdymo sistemų, Elektros ir elektromechanikos, Medžiagotyros, Atsinaujinančių energijos šaltinių laboratorijos. Laboratorijose bus sukoncentruota naujausia įranga, kuri sudarys visas sąlygas kokybiškai rengti specialistus, gebančius valdyti naujausias inžinerines technologijas: pramonės robotizacijos sprendimus, išmanaus namo sistemas, atsinaujinančios energetikos sprendimus, elektros ir automatikos valdymo sistemas“, – pasakojo mokslų dr. D. Bakšys.

Skaitykite plačiau JP.lt:
https://jp.lt/paaiskejo-kokie-darbai-vyksta-ant-panevezio-kolegijos-stogo/

Galimi darbdaviai: