Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

MIFA – galimybė Panevėžio gimnazistams pagilinti matematikos ir fizikos žinias

2021-05-21

Beveik 100 abiturientų matematikos ir fizikos egzaminams ruošiasi Matematikos, informatikos ir fizikos akademijoje (MIFA). Akademiją 2020 m. įsteigė Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija, Panevėžio kolegija, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir Panevėžio miesto savivaldybė.

Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos direktoriaus Raimondo Dambrausko teigimu, „Mokiniai beveik visus mokslo metus mokėsi nuotoliniu būdu, tad atsirado tam tikrų spragų: dėl karantino, interneto trukdžių ar tingėjimo. MIFA – tai viena iš papildomo ugdymo veiklų, kuri suteikia galimybę papildomai praplėsti savo žinias.“ Pasak direktoriaus, MIFA yra puiki galimybė papildyti savo žinių bagažą kito mokytojos pagalba, t.y. Panevėžio kolegijos dėstytojo, kuris tavęs nepažįsta, neturi išankstinių nuostatų.

„Prieš įkuriant MIFĄ, Panevėžio kolegija būsimiems abiturientams tris metus organizavo matematikos mokyklą, kurios tikslas buvo padėti abiturientams geriau pasiruošti valstybiniam matematikos egzaminui. MIFA perėmė šią veiklą ir ją išplėtojo, įtraukiant pasiruošimą ne tik matematikos, bet ir informatikos bei fizikos egzaminams.“- sako Panevėžio kolegijos direktorius dr. G. Sargūnas.

MIFA siekia sudaryti galimybes motyvuotiems, gabiems vaikams stiprinti tiksliųjų mokslų valstybiniams brandos egzaminams reikalingus dalykinius gebėjimus bei bendrąsias kompetencijas, vystyti jų inžinerinį ir informatinį mąstymą.

Pasak, J.Balčikonio gimnazijos direktoriaus, matematikos egzaminas pagal populiarumą jų mokykloje yra trečias (po lietuvių ir anglų kalbų): iš 174 gimnazistų matematikos egzamino nepasirinko vos 2 ar 3 mokiniai.

Paklausus, kurį akademijoje dėstomą dalyką mokytis rinktųsi pats direktorius, R.Dambrauskas nedvejodamas atsakė „Matematikos, nes matematikos egzamino vertė beveik visuose dalykuose yra labai svarbi.“

MIFA tęs veiklą ir rudenį. Planuojama supažindinti Panevėžio miesto savivaldybės motyvuotus, gabius moksleivius su inžinerijos ir informatikos mokslų studijomis aukštosiose mokyklose, stiprinti moksleivių teorines žinias ir praktinius gebėjimus inžinerijos ir informatikos mokslų srityse, įgyvendinant neformalaus švietimo programą. Rudens semestre taip pat planuojamos išvykos į inžinerinės pramonės ir verslo įmones, kurių metu vyktų diskusijos su darbdaviais ir įmonių specialistais.

MIFA akademijos veikla 2021 m. finansuojama Panevėžio miesto savivaldybės pagal Motyvuotų ir gabių mokinių papildomo mokymo finansavimo programą.

Galimi darbdaviai: