Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

V.Matkevičius. Jei galėčiau grįžti į mokyklą, nedvejodamas rinkčiausi ir MIFA užsiėmimus

2021-05-24

Uždavėme kelis klausimus apie Matematikos, informatikos ir fizikos akademiją (MIFA) Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinaim direktoriui Visvaldui Matkevičiui.

Kodėl verta skirti laiko ir mokytis MIFA akademijoje? 

Panevėžio pramonės įmonėms labai trūksta inžinerinio personalo ypatingai viduriniojo lygmens. Gilinant žinias MIFA, yra puiki galimybė tęsti studijas aukštosiose mokyklose ir ateityje dirbti perspektyviausiose pramonės įmonėse.

Kokia buvo jūsų mėgiamiausia pamoka mokykloje (matematika, fizika ar informatika)?

Tiek matematika, tiek fizika visuomet buvo mėgstami dalykai dėl savo konkretumo. Informatikos nebuvo galimybės mokytis, nes tuo metu vien kompiuterio procesorius užimdavo standartinį kambarį. Jei dabar būčiau gimnazistas tikrai rinkčiausi informatiką.

Gal turite mėgiamą frazę apie matematiką/fiziką/informatiką?

Matematika – proto gimnastika. Toks šūkis kabėjo mūsų matematikos kabinete, o mokytoja sakydavo, kad „matematika ir kūno kultūra (arba fizinis) neatsiejami. Tuomet atrodė keistai ir linksmai. Dabar tuo net neabejoju.
Kokia žinomo žmogaus mintis apie matematiką/fiziką/informatiką jums „įstrigusi“ ar vis skamba mintyse?

Nežinau kas pasakė „Jei žinojimas yra spindulys, tai nežinojimas yra apskritimas“( kuo daugiau žinai, tuo daugiau nežinai).

Matematika, informatika ar fizika?

Tik informatika, nes tai gyvenimas milžiniškame šuolyje.

Jei galėčiau grįžti į mokyklą, nedvejodamas rinkčiausi ir MIFA užsiėmimus, nes…

Jei galėčiau grįžti į mokyklą, nedvejodamas rinkčiausi ir MIFA užsiėmimus, nes neužilgo būčiau „paklausiausias“  specialistas Panevėžio ir Lietuvos darbdaviams.

Dėkojame už atsakymus!

Galimi darbdaviai: