Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Mokslo festivalio „Erdvėlaivis žemė“ renginiai atvėrė kolegijos laboratorijų duris

2021-09-17

Panevėžio kolegijos dėstytojai ir studentai aktyviai prisidėjo prie Mokslo festivalio „Erdvėlaivis žemė“ programos kūrimo ir moksleiviams pasiūlė net 9 veiklas, kurios apėmė skirtingas mokslo sritis: biologiją ir mediciną, fiziką ir astronomiją bei socialinius mokslus.

Rugsėjo 14 d. Panevėžio kolegijos Praktinio mokymo centro Burnos priežiūros laboratorijoje vyko mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2021“ užsiėmimas „Penki žingsniai iki sveikų dantų“. Renginyje dalyvavo Panevėžio „Vilties“ progimnazijos antros klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos Astos Sakalienės. Užsiėmimą vedė Panevėžio kolegijos lektorė Rima Adomaitienė, o jai padėjo antro kurso burnos higienos studijų programos studentės Airida Mikalauskaitė, Silvija Martyšiūtė, Marija Stanaitytė, Lina Sofija Dluskutė ir Vaiva Virbalaitė.

Festivalio renginyje vaikai sužinojo apie dantų priežiūros svarbą ir dažniausiai pasitaikančias dantų ligas, vėliau buvo aptarti svarbiausi žingsniai, kurie padeda išsaugoti dantų ir burnos sveikatą. Antrąją renginio dalį sudarė praktinė veikla, kurioje vaikai susipažino su odontologijos kabineto įranga, mokėsi teisingai valyti dantis, sužinojo apie burnos priežiūros priemonių įvairovę.

„Džiugu, kad į mokslo festivalio veiklas įsitraukia ne tik dėstytojai, bet ir studentai, tai puiki praktinė veikla, padedanti ugdyti būsimųjų profesionalų gebėjimus, o festivalio dalyviams suteikia smagių įspūdžių. “- po užsiėmimo sakė dėstytoja Rima Adomaitienė.

 

Moksleiviai taip pat dalyvavo užsiėmimuose „Visa tiesa apie vėžį“, „Judėjimas ir sveikata“, „Pažinkime savo kūną: žmogus skaičiais“, „Pasirengimas skrydžiui į kosmosą“, „Elektronika namuose“, „Gyvybiškai svarbus mikrobiomas“.

Galimi darbdaviai: