Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijoje vyko būsimųjų burnos higienistų profesinio meistriškumo konkursas

2022-02-10

Vasario 9-ąją tradiciškai minima šventosios Apolonijos diena bei Tarptautinė odontologų diena. Manoma, kad ši šventoji globoja dantų skausmą kenčiančius žmones ir gydytojus, kurie vaduoja nuo skausmo. Siekiant paminėti šią profesinę šventę Panevėžio kolegijoje vyko Biomedicinos mokslų fakulteto Burnos higienos studijų programos trečio kurso studentų profesinio meistriškumo konkursas. Būsimųjų burnos priežiūros specialistų konkursas Panevėžio kolegijoje jau yra tapęs tradiciniu. O prieš pandemiją į renginį buvo kviečiami ir kitų kolegijų studentai, bei vykdavo smagios varžytuvės.

Šiais metais, laikantis saugumo reikalavimų, meistriškumo konkursas ir vėl atgijo.

Konkurse varžėsi trys studentų komandos. Renginio dalyviams teko atlikti įvairias užduotis, susijusias su burnos higienistų vykdoma veikla. Nors burnos higienistai yra savarankiški specialistai, tačiau jie dažnai dirba komandoje su kitais specialistais, todėl pirmiausiai jiems teko atlikti komandines ir lyderiavimo užduotis. Vėliau konkursantai demonstravo burnos ir dantų anatomijos, odontologinės radiologijos, infekcijų kontrolės žinias. Studentams teko išspręsti situacijas, susijusias su pacientų burnos sveikatos problemomis, paruošti burnos priežiūros planą, atlikti įvairias manipuliacijas su profesionalios burnos higienos instrumentais. Ir nors būsimieji burnos higienistai varžėsi tik tarp savo kolegų, nestigo jaudulio ir azarto. Rezultatai kaupėsi taškas į tašką.

Studentus vertino komisija, kurią sudarė Kolegijos dėstytojai ir studentai. Vertintojai turėjo būti labai susikaupę ir atsakingai žiūrėti į atliekamas užduotis, pateikti komentarų dėl jų atlikimo kokybės ir pademonstruotų rezultatų.

Konkurse pirmąją vietą užėmė pelnė Agnė Rimkutė, Karilė Jasnauskaitė ir Gabija Špokevičiūtė. Antrąją vietą užėmė Vaida Dauginienė, Gerda Tarulienė ir Ugnė Kirvelytė. Trečiosios vietos laimėtojos – Violeta Guigaitė, Jacinta Šiupinytė ir Aura Vizikauskaitė. Sveikiname dalyvius ir nugalėtojus!

Konkurso prizus įsteigė Philips Lietuva, UAB „Herba humana” ir UAB „Simcha”.  Dalyviai gavo dovanų Philips Sonicare dantų šepetėlius, TePe burnos priežiūros rinkinius bei Curasept burnos priežiūros priemones. Dėkojame rėmėjams už palaikymą ir paramą!

Šis renginys leido ir vėl atgaivinti burnos higienistų profesinio meistriškumo konkursą, pabūti kolegų ir bendraminčių būryje, pasidžiaugti pergalėmis ir dovanomis. Tikimės, kad konkurso tradicija tęsis dar ilgus metus, o būsimieji burnos higienistai sieks aukščiausių rezultatų. Džiaugiamės, kad taip prasmingai galime paminėti profesinę šventę – Tarptautinę odontologų dieną.

Už renginio nuotraukas dėkojame BH-19 studentei Jorūnei Daukšaitei.

 

Galimi darbdaviai: