Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Moksleiviai sėkmingai baigė pavasario sesiją MIFA akademijoje

2022-05-18

2022 m. gegužės 14 d. baigėsi MIFA pavasario semestras, kurio metu Panevėžio miesto ir apskrities abiturientai gilino savo matematikos, informatikos ir fizikos žinias, ruošėsi artėjantiems valstybiniams egzaminams. Šį semestrą moksleiviai mokėsi nuotoliniu būdu, tad užsiėmimai tapo lengviau prieinami visiems regiono abiturientams.

MIFA užsiėmimuose dalyvavo 59 moksleiviai iš Panevėžio Juozo Miltinio, 5-osios, Paįstrio Juozo Zikaro, Pasvalio Petro Vileišio ir kitų gimnazijų. Jie išklausė 30 valandų apimties kursą ir gaus MIFA dalyvio pažymėjimus, kurie suteiks papildomų balų stojant į Panevėžio kolegijos studijų programas.

Panevėžio kolegijos dėstytojai džiaugiasi galimybe prisidėti prie moksleivių žinių tobulinimo. Technologijos mokslų fakulteto dėstytoja Alma Paukštienė teigė, kad „daugumai patiko, kad yra paskaitų įrašai, tuomet mokiniai nepririšti prie paskaitų laiko ir įrašus galės peržiūrėti prieš egzaminą.“ Remigijus Kaliasas, Elektronikos ir elektros inžinerijos studijų krypčių programų komiteto pirmininkas, moksleiviams dėstė fizikos pamokas. „Moksleiviai buvo aktyvūs, uždavė daug klausimų, konsultacijos metu aiškinomės jų gautas užduotis, diskutavome, kur toliau ketina mokytis. Nors atrodytų gimnazijų antrokams ir trečiokams dar anksti ruoštis egzaminams, bet ir jie buvo žingeidūs, klausinėjo sakydami, kad vėliau  žinios tikrai pravers.“ „Ruošiantis informacinių technologijų brandos egzaminui sprendėme ankstesnių metų brandos egzaminų užduotis, didesnį dėmesį skyrėme programavimui, nes mokinių nuomone ši dalis egzamine yra sudėtingiausia.“-, teigė Birutė Ragalytė, Informacijos sistemų studijų krypties programų komiteto pirmininkė.

Gilinant žinias MIFA yra puiki galimybė tęsti studijas aukštosiose mokyklose ir ateityje dirbti perspektyviausiose pramonės įmonėse.

 

Galimi darbdaviai: