Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Tikslines stipendijas gaunantys studentai stiprina ryšius su verslo bendruomene

2022-11-30

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos skiriamas tikslines stipendijas gaunantys Informacijos sistemų kūrimo ir priežiūros studijų programos studentai dalyvauja įgyvendinant Panevėžio regioninio STEAM atviros prieigos centro ir Panevėžio kolegijos mokslo taikomąjį projektą ,,Dirbtinio intelekto technologijos ir išmanioji augalininkystė. „FLORA:AI“”. Bendradarbiaujant su patyrusiais mokslininkais ir verslo įmonėmis studentai iš arčiau susipažįsta su praktiniais gamtos ir technologijų mokslų aspektais. Įgyvendinant projektą pagrindinis dėmesys skiriamas giliųjų dirbtinių neuroninių tinklų matematinių struktūrų konceptualiam supratimui, pabrėžiant praktinius šios technologijos aspektus per programinę implementaciją, atliekant eksperimentinę veiklą.

Vadovaujami patyrusio programuotojo, dirbtinio intelekto profesionalo Eivano Maksvyčio studentai rengia mokslo taikomuosius projektus, taikant dirbtinio intelekto technologijas, kurie bus pristatyti verslo įmonių atstovams. Parengti mokslo taikomieji projektai suteiks studentams praktinės patirties diegiant giliuosius neuroninius tinklus, atliekant prižiūrimas mokymosi užduotis, taikant neuroninius modelius duomenų rinkinių analizei ir sintezei, vertinant dirbtinio intelekto modelius naudojant statistinius metodus.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija tikslines stipendijas inžinerijos ir informatikos mokslų studentams, įstojusiems į valstybės finansuojamas vietas, numato mokėti visą studijų laikotarpį.

 

Galimi darbdaviai: