Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

UAB ADAX motyvuoja studentus rinktis Elektronikos inžinerijos ir robotikos studijas Panevėžio kolegijoje

2023-03-01

Trūkstant kvalifikuotų inžinerinių bei informacinių technologijų specialistų, verslas prisideda prie jų rengimo.

Panevėžio kolegijos socialinis partneris, norvegiško privataus kapitalo įmonė ADAX, pasiryžusi motyvuoti studentus rinktis naują studijų programą Panevėžio kolegijoje – Elektronikos inžineriją ir robotiką, tad skiria stipendijas būsimiems studentams.

Įmonė 2023/2024 m.m. skirs dvi 100 eur stipendijas dviems šios studijų programos studentams.

Panevėžyje veikianti norvegų kapitalo bendrovė „Adax“ investuoja į skaitmeninių technologijų diegimą gamyboje bei gamybos procesų automatizavimą, aktyviai išnaudoja naujas pažangių technologijų galimybes. Tuo pačiu, besirūpindama verslu, savo pavyzdžiu kviečia ir kitas verslo įmones aktyviai bendradarbiauti su aukštuoju mokslu, prisidedant prie reikiamų specialistų regionui rengimo.

Panevėžio kolegija džiaugiasi, kad įmonė ADAX suteikia studentams profesionalią studijų praktiką, prisideda rengiant ir atnaujinant  studijų programas, prisideda prie studentų baigiamųjų darbų vertinimo, dalyvauja baigiamųjų darbų gynimuose. Daliai kolegijos studentų bendrovė ADAX po praktikos tampa ir darbinės karjeros pradžia.

Technologijos mokslų fakulteto dekanas dr. Arūnas Tautkus džiaugiasi, kad verslas skatina rinktis technologijų krypties studijas: „Panevėžio kolegija dėkinga, kad verslas, nepaisant didelio užimtumo, visada randa galimybių priimti studentus, papasakoti apie profesionalų darbą. Tikslinių stipendijų skyrimas būsimiems Elektronikos inžinerijos ir robotikos specialistams, ne tik jaunimo paskatinimas rinktis šios krypties studijas. Tai investicija į ateities specialybę ir galbūt būsimus darbuotojus.“

Inžinerijos ir informatikos mokslų krypties studijų programų absolventų poreikis ne tik Panevėžio regione, bet ir visoje Lietuvoje vis auga.

Plačiau apie Elektronikos inžinerijos ir robotikos studijų programą: https://panko.lt/programa/elektronikos-inzinerija-ir-robotika/

Kviečiame rinktis studijas Panevėžio kolegijoje, nes čia gali būti Tavo karjeros pradžia!

 

Nuotraukoje – Aurimas Lukoševičius, UAB ADAX generalinis direktorius

Galimi darbdaviai: