Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Dėstytojos vizitas Budapešto Dennis Gabor universitete

2023-04-27

Dėstytoja Toma Naumčiuk dalinasi ERASMUS+ vizito Budapešte įspūdžiais:

„Kartas nuo karto labai sveika ne tik atostogoms pakeisti aplinką, bet ir darbus nusiskraidinti svetur. Todėl labai džiaugiuosi Panevėžio kolegijos suteikta galimybe pagal Erasmus+ programą atlikti komandiruotę Vengrijoje, Budapešte, Dennis Gabor universitete (angl. Dennis Gabor University). Trumpai pasidalinsiu įspūdžiais apie patirtį Budapešte.

Visų pirma, galiu pasidžiaugti, kad kolegės iš Lietuvos (tai yra manęs) visi laukė, nes jiems tikrai buvo įdomu, ką naujo ar kitokio papasakosiu ne tik jiems patiems, bet ir studentams. Tai yra mažas universitetas milijoniniame mieste, todėl jie labai stengiasi pritraukti ne tik studentus, bet ir kolegas iš užsienio. Mat, jie puikiai supranta, kad bendradarbiavimas pasauliniu mastu yra didžiausia jėga norint tobulėti, kaip institucijai, ir paruošti savo studentus, kaip tikrus specialistus.

Antra, šis miestas ypatingas savo vaizdais ir kultūra: milžiniški dar po karo išlikę ar vis dar restauruojami pastatai; unikalūs tiltai, kurie pastatyti virš garsiosios Dunojaus upės; kalvos, kalnai, kalneliai pačiame mieste ir kalnai šalia jo; viešojo transporto infrastruktūra labai išplėtota, todėl praktiškai nėra kamščių; įdomu, jog ten prie raudono šviesoforo signalo sustoja ne tik automobilių vairuotojai, bet ir dviratininkai, turintys savo atskirą eismo juostą; mieste gausu mini parkelių; vietiniai yra malonūs, paslaugūs ir dauguma jų moka anglų kalbą.

Ir pabaigai, tikrai rekomenduoju aplankyti šį miestą studentams, dėstytojams ar tiems, kurie nėra čia buvę, nes kiekviename žingsnyje galima pamatyti kažką unikalaus ir didingo.“

Galimi darbdaviai: