Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Būsimieji burnos higienistai laikė kvalifikacinį egzaminą

2023-05-03

Atlikę priešdiplominę praktiką, būsimieji burnos higienistai demonstruoja savo įgytus gebėjimus – laiko specialybės kvalifikacinį egzaminą. Gegužės 2-ąją Panevėžio kolegijos trečio kurso burnos higienos studentės susidūrė su šiuo iššūkiu ir pademonstravo labai geras savo žinias. Specialybės kvalifikacinis egzaminas yra svarbus siekiant įvertinti studentų praktinius įgūdžius, žinias ir gebėjimus taikyti juos praktiškai. Šis egzaminas yra privalomas visiems burnos priežiūros specialistams.

Praktinio egzamino metu studentams paprastai reikia atlikti užduotis, susijusias su konkrečiu darbo veiklos procesu.
Viena iš užduočių buvo – laikytis infekcijų kontrolės reikalavimų. Tai svarbu, kad būtų užtikrintas dirbančiųjų ir jų pacientų saugumas asmens sveikatos priežiūros įstaigoje. Be to infekcijų kontrolės priemonės padeda užkirsti kelią infekcijų plitimui, todėl svarbu, kad būsimieji burnos higienistai gebėtų jas taikyti ir naudoti.

Dar viena užduočių grupė buvo skirta patikrinti studentų gebėjimą konsultuoti pacientus ir teikti jiems burnos priežiūros paslaugas. Studentai parodė ne tik puikias praktines žinias, bet ir bendravimo ypatumus su skirtingo amžiaus pacientais ir gebėjimą prisitaikyti prie jų poreikių. Burnos higienistui svarbūs manualiniai įgūdžiai dirbant su specialiais instrumentais, tad studentai demonstravo gebėjimą pasirinkti ir pritaikyti instrumentus, skirtus atlikti profesionalią burnos higieną.

Kvalifikacinio egzamino komisijos darbui vadovavo VšĮ Panevėžio m. odontologijos poliklinikos direktorė, gydytoja odontologė Santa Miežinienė. Studentus vertino komisijos narės gyd. odontologė Lina Malinauskienė (UAB „Malidenta”, Panevėžys), burnos higienistės Rima Adomaitienė (Panevėžio kolegija), Sigita Lekandrienė (UAB „Dantų meistrai” Kupiškis), Valė Žemaitė (UAB „Odenta”, Panevėžys).

Džiugu, kad komisija labai atsakingai vertino studentes, kurios demonstravo ne tik specialiuosius gebėjimus, bet ir bendradarbiavimo su kitais darbuotojais gebėjimus, kūrybiškumą, sprendimų priėmimą ir kt. Visi šie gebėjimai rodo, kad būsimieji burnos higienistai gali atlikti savo darbo funkcijas ne tik teoriškai, bet ir praktiškai, įgyvendindami geriausias praktikas ir pasiekdami geriausius rezultatus.

Dėkojame kvalifikacinio egzamino komisijai už darbą ir sveikiname burnos higienos trečio kurso studentes sėkmingai išlaikiusias egzaminą bei žengusias atsakingą žingsnį link studijų baigimo.

Galimi darbdaviai: