Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Erasmus+ vizitas Lisabonos universitete

2023-06-01

2023 m. gegužės 23-26 dienomis lektorė Rima Adomaitienė buvo išvykusi į Lisabonos universiteto Odontologijos fakultetą. Erasmus+ vizito tikslas buvo susipažinti su Lisabonos universitete vykdoma burnos higienos studijų programa ir sustiprinti bendradarbiavimą su kolegomis iš Portugalijos.  Lisabonos universitete vykdomos ne tik bakalauro studijos, bet yra burnos higienos magistrantūros ir doktorantūros studijų programos. Todėl čia burnos higieną studijuoja gausus būrys studentų.

Vizito metu lektorė Rima Adomaitienė skaitė paskaitas pirmo kurso studentams, o su antro ir trečio kurso burnos higienos studentais dalyvavo praktiktinuose užsiėmimuose slaugos namuose bei odontologijos klinikoje. Lisabonos universiteto profesorės dr. Sandra Ribeiro Graca ir dr. Teresa Albuquerque maloniai dalinosi savo patirtimi vertinant studentų veiklas, supažindino su fakultete esančia praktikos baze.

Džiugu, kad per išvykos savaitę, buvo galimybė susitikti su burnos higienos studentais, dalintis patirtimi ir stebėti jų praktinę veiklą, bendrauti su kolegomis.

Lisabona nuostabus turistinis centras, todėl pasinaudojant Erasmus+ galimybėmis keliauti, buvo aplankytos ir įžymios miesto vietos.

Galimi darbdaviai: