Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

PAMINĖTA TARPTAUTINĖ SLAUGYTOJŲ DIENA

2015-05-13

Biomedicinos mokslų katedros studentai ir dėstytojai kartu su Panevėžio Europe Direct informacijos centru organizavo akciją piliečių sveikatai ir gyvenimo kokybei ,,Būkime sveiki“, kurios metu buvo paminėta Tarptautinė slaugytojų diena (gegužės 12 d.) ir Pasaulinė judėjimo sveikatos labui diena (gegužės 10 d.).

Šiemet Tarptautinės slaugytojo dienos tema – ,,Slaugytojai – pokyčių iniciatoriai. Investicija į slaugą – investicija į pacientų sveikatą“. Slaugytojai, kaip žmonėms artimiausia sveikatos darbuotojų grupė visose įtaigose ir bendruomenėje, gali turėti svarbią įtaką mažinant sveikatos paslaugų kainas ir didinant sveikatos priežiūros kokybę.

Per akciją Laisvės aikštėje panevėžiečius ir miesto svečius būsimieji bendrosios praktikos slaugytojai, kineziterapeutai, burnos priežiūros specialistai mokė prižiūrėti sveikatą, praeiviams matavo arterinį kraujo spaudimą, juos svėrė, mokė taisyklingai valyti dantis, demonstravo fizinius pratimus sveikatos labui. Akcijos metu dalytos skrajutės norint informuoti žmones, kad domėtųsi savo sveikata ir laiku užkirstų kelią ligai.

Per 3 valandas trukusią akciją, organizatoriai sulaukė apie 400 praeivių. Aktyvesnės buvo moterys. Pusei dalyvavusių akcijoje žmonių nustatytas padidintas arterinis kraujo spaudimas.

Dėkojame VšĮ Inkocentrui, Odontologų rūmams, Odontologų rūmų Panevėžio teritoriniam skyriui, prisidėjusiems prie renginio slaugos bei burnos priežiūros priemonėmis.

Mūsų gyvenimas – nuolatinis bėgimas, todėl ši akcija priverčia kiek stabtelėti. Akcijos dalyviai, bendraudami su žmonėmis ir aiškindami apie sveikatą, priverčia susimąstyti, kas yra svarbiausia.

Galimi darbdaviai: