Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

[:lt]Panevėžio kolegijos studentų teatras Laisvės gynėjų dieną minėjo Ramygalos kultūros centre[:]

2015-07-21

[:lt]

Vėlyvą sausio 13-osios vakarą pilnutėlėje Ramygalos kultūros centro salėje Panevėžio kolegijos studentų teatras kartu su vietos bendruomene minėjo Laisvės gynėjų dieną, parodydami spektaklį, pastatytą pagal Just. Marcinkevičiaus poetinę dramą ,,Ikaras“.

Jaudinanti istorinės dienos prasmė ir „ikariečių“ nuoširdžios vaidybos sukurta atmosfera kvietė susirinkusius į spektaklį žiūrovus įvertinti Laisvės prasmę. Subtilūs spektaklio herojų išgyvenimai prikaustė žiūrovų dėmesį ir spengiančioje salės tyloje šioms ir ateinančioms kartoms bylojo poeto Pilado aukos priesaką: ,, jeigu atsiplėši nuo žemės tu, tavo vaikai, vaikaičiai ar provaikaičiai – mano giesmė jau nebus melas. Net jeigu ir nepavyktų – tau ir visiems po tavęs, vis tiek, mano giesmė nebus melas. Todėl, kad ji apie tai, ko žmogus per amžius siekė ir sieks: apie LAISVĘ“.

Ypatingai nuoširdžiai ir aktualiai iš scenos sklido mintis, kad žmogui suteikta teisė gimti, gyventi, mylėti ir būti laisvam. Studentų teatras Laisvės gynėjų dieną dar kartą liudijo, kad visais laikais žmogus ypatingai brangino savo laisvę ir pripažino ją aukščiausia ir neabejotina vertybe, nes laisvė – tai, visų pirma, pasirinkimo galimybė žmogui ir tautai. Jeigu žmogus savo likimą ir būtį sieja su Tėvyne, tauta, tai ir savo laisvę sieja, visų pirma, su tautos laisve.

Panevėžio kolegijos Socialinių mokslų katedros lektorė Daiva Andrašūnienė

[:]

Galimi darbdaviai: