Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Pirmakursiai pradėjo nuo stovyklos

2015-09-20

Rugpjūčio 29 – 30 dienomis vyko kasmet pirmakursiams  organizuojama Fux`ų stovykla. Šiemet, kaip ir pernai, ji vyko poilsio stovykloje „Šilelis“. Jos tikslas – studentus supažindinti su kolegijos studentų atstovybe, studentų laisvalaikiu, susirasti naujų draugų bei smagiai praleisti laiką.

Į stovyklą šiemet užsiregistravo tikrai daug studentų, nors labai daug reklamos jai ir nebuvo skirta. Deja, ne visus buvo galima priimti. Džiugu tai, jog studentai buvo aktyvūs ir nepabijojo atvykti į stovyklą dar net neprasidėjus studijų metams. Toks juk ir yra stovyklos tikslas, supažindinti studentus su kolegija dar prieš studijas, jog vėliau nebūtų taip nejauku ir nedrąsu žengti jos koridoriais.

Rugpjūčio 29 d. 10 val. ryto prasidėjo kelionė iš Panevėžio į stovyklą, į kurią studentai leidosi visi kartu. Ten pirmakursius pasitiko kiti stovyklos organizatoriai, kur jų jau laukė krikštas.. Vėliau prasidėjo įsikūrimas stovykloje bei oficialus stovyklos atidarymas – PankoSa vėliavos kėlimas, po kurio vyko susipažinimas.

Po pietų stovykloje „fuksus“ aplankė svečiai iš kolegijos: direktoriaus pavaduotojas studijoms R. Kliminskas, studentų užimtumo centro koordinatorė G. Lukoševičienė bei kolegijos direktorius E. Žukauskas. Į stovyklą jie atvyko su dovanomis ir gražiais linkėjimais, po kurių – draugiškas tinklinio mačas.

Taip pat stovykloje apsilankė svečiai iš „ReneSalsa“. Jie išjudino visus stovyklos dalyvius, išmokė kelių salsos ir bachatos žingsnelių bei pakvietė prisijungti prie  šokių pamokų, kurios Panevėžyje prasidės jau nuo rugsėjo mėnesio. Daugumai tokie šokiai buvo nauja patirtis, tačiau juk smagu išbandyti tai, ko dar nesi patyręs.

Tądien dar laukė  įvairūs žaidimai: orientacinio sporto, krepšinio bei tinklinio varžybos, badmintonas bei kiti. Vakare prasidėjo karaokė bei diskoteka, vyko „flashmobas“.

Kitą dieną studentai buvo pažadinti anksti ryte mankštai, po kurios  pusryčiavo, dalyvavo  valandėlėje su PankoSa nariai. Pirmakursiai turėjo gerą progą paklausinėti Panevėžio kolegijos studentų atstovybės narių apie kolegiją, studijas, gyvenimą bendrabutyje bei užduoti kitus, juos dominusius klausimus.

Antrą dieną stovykloje apsilankė Balys Tuskėnas, svečias iš Harley – Davidson klubo. Jis dalijosi mintimis, kaip reikia siekti savo svajonių įgyvendinimo, papasakojo kelionės motociklais aplink Ameriką įspūdžius, parodė nuotraukų.

Viskas, deja, baigiasi. Pavargę, bet linksmi, praturtėję naujais įspūdžiais bei  draugais visi grįžo į Panevėžį.

                                                          Dovilė Pelegrimaitė

Galimi darbdaviai: